Triunghiul de Aur al Indiei

Următoarea plecare: 18.01.2024
Durata circuit
8 zile
1,750 Euro / persoană
Grup: între 10 și 12 persoane
Locuri disponibile: 10
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

18 – 25 Ianuarie 2024


Cultura Indiei, ca și poporul său, este un mozaic bogat, ale cărui nenumărate elemente s-au născut din rădăcinile sale antice, influențele străine și varietatea regională. O mare parte din fascinația Indiei constă în faptul că este atât o națiune tânără, cât și o țară străveche, artele noi împletindu-se cu cele antice, unde trecutul și prezentul se ciocnesc în mod constant.

Ce loc mai bun pentru a călători decât o țară care oferă totul, de piscuri de zăpadă și nisipuri însorite, de la culori festive la singurătate spirituală, de la păduri luxuriante la deșerturi aride?

Experiente locale:

 • Bucură-te de un tur al orașului Delhi cu cel mai bun ghid local
 • Viziteaza partea veche a orașului Delhi
 • Fa o poza cu Taj Mahal, cel mai faimos monument din India
 • Descoperă Fortul Agra, palatul a trei împărați
 • Bucura-te de atmosfera orasului de gresie rosie, Fatehpur Sikri
 • Explorați bazarurile colorate și haotice ale orașului Jaipur
 • Viziteaza templul Galtaji, construit din piatră roz

Experiențe incluse în ofertă


Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare din București cu compania aeriană Qatar Airways la ora 16:50 și aterizare în Doha la ora 22: 20 pentru o escală de aproximativ 4 ore. Plecare din Doha la ora 02:20.

După sosirea pe aeroportul Indira Gandhi din Delhi, la ora 08:25, ne vom întâlni cu reprezentantul local care ne va aștepta cu un ritual Mouli de bun venit. Mouli este un snur de bumbac roșu, sacru și folosit ca element în timpul ceremoniilor religioase din India. Se crede că acest fir roșu protejează persoana care îl poartă de rău. Când legăm mouli, „mantrele” sunt de obicei recitate pentru a invoca puterea spirituală a preotului. Un alt aspect al importanței sale este faptul că este legată de momentul în care se face o rezoluție la începutul ceremoniei de rugăciune. Simbolic, este o reamintire a rezoluției. Mouli este legat pe încheietura mâinii drepte a bărbatului și pe încheietura mâinii stângi a femeii, care reprezintă partea spirituală a fiecăruia respectiv. După această primire călduroasă, transfer la hotel pentru cazare si micul dejun.

După micul dejun ne începem ziua cu Jama Masjid sau Moscheea de vineri, o moschee masivă construită în secolul al 17 lea cu cupole de marmură impunătoare și minarete gemene. Un magnific aranjament de trepte de piatră de nisip duce la marea intrare arcuită, unde Jama Masjid se ridică cu capul și umerii deasupra haosului Chandni Chowk care o înconjoară, fiind o oaza linistită in mijlocul unei piete pline de viata, plina de magazine care vand o diversitate de lucruri pentru nunta, hardware, piese auto, pantofi si multe altele.

Ne continuăm aventurile în partea veche a orașului Delhi. Sunt multe de spus despre o țară atât de diversă în credințele sale așa cum este India. Sărim în ricșă pentru o plimbare interesantă prin zona Chandni Chowk. Vom fi martori la afacerile agitate ale unuia dintre cele mai mari centre comerciale din India, aflând despre modul sacru și secular de viață care este tipic Indiei, explorând frumusețea numeroaselor biserici, moschei, temple, desfătându-ne simțurile în vizita noastră prin piața de condimente. Miroasul de mâncare proaspăt gătită pur și simplu ne va scufunda în haosul din Old Delhi, în timp ce conducătorii de ricșă fac slalom prin traficul străzilor zgomotoase, ajungand la Spice market.

Vom admira din exterior Fortul Roșu din Delhi, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, candva inima puternicului Imperiu Mughal si mai tarziu singura masura a puterii lor mult diminuata, este un monument fascinant care spune povesti reprezentând atât gloria, cât și memoria. Trecem mai departe la un alt sit al Patrimoniului Mondial UNESCO - Mormântul lui Humayun – un edificiul din gresie roșie fondat în secolul al 16 lea pentru a deveni primul mormânt grădină din India dedicat conducătorilor Mughal.  A fost realizat pentru a găzdui mormântul împăratului Humayun al doilea, construcția a fost comandată de către soția sa Bega Begum la 9 de ani după moartea acestuia, fiind astfel finalizată în anul 1572 d.Hr. Cupola Mormântului Humayun a inspirat designul domului Taj Mahal din Agra, care a fost pus în funcțiune 60 de ani mai târziu, în 1632. Ziua se incheie cu check in si cina la hotel.

 • Cazare: Crown Plaza Rohini 5* sau similar in Delhi
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Viziteaza partea veche a orașului Delhi

Mic dejun si chek out. Nu putem pleca din Delhi fara a descoperi unele dintre cele mai impresionante cladiri ale lumii si fara a descoperi orasul cu adevarat. Cu o istorie ca și capitală, Delhi a cunoscut mareele conducătorilor de la armatele coloniale imperiale până la guvernul actual, jefuită și înviată de-a lungul anilor, capitala iese din cenușa trecutului ei pentru a-și ocupa locul în lume ca o capitală globală – politic, cultural și comercial.

Călătoria noastră din această zi  pornește prin Delhi Lutyen, numit după Sir Edward Lutyen, comandat al guvernului britanic care, împreună cu Sir Herbert Baker, a proiectat arhitectura unei noi capitale administrative a Indiei. Această zonă din Delhi este in principal dedicată oficialilor guvernului, fiind totodată o oază de istorie și cultură. Vom vedea reședința oficială a președintelui Indiei, una dintre cele mai mari clădiri din lume din această categorie  și ne vom opri pentru poze la India Gate. Un monument cu o înălțime de 42 metri, construit în anul 1921 pentru a comemora sacrificiile a peste 70.000 de soldați indieni din forțele britanice care au luptat în timpul Primului Război Mondial și ale căror nume se află azi pe zidurile acestei porți. Situată în centrul orașului ea este înconjurată de biroul și reședința primului ministru, clădirile ministeriale și alte unități administrative ale guvernului indian. Turul continuă cu clădirea Parlamentului, sau Sansad Bhavan, în forma sa circulară, a fost inaugurată pentru prima dată în anul 1927 de maiestuosul Rashtrapati Bhawan, situată iar la o distanță de 750 de metri de Rashtrapati Bhavan (casa președintelui).

Vizităm și Gurudwara Bangla Sahib, una dintre cele mai proeminente case de cult sikh gurudwara sau sikh și cunoscută pentru asocierea sa cu al optulea Guru Sikh, Guru Har Krishan. Găzduiește o piscină în interiorul complexului său, cunoscut sub numele de "Sarovar". A fost inițial un Bungalow ( Haveli ) folosit de Mirza Raja Jai Singh, un cunoscut lider militar al împăratului Mughal Aurangzeb. Unul dintre punctele culminante ale Gurudwara este bucătăria sa comunitară importantă, unde voluntarii pregătesc cantități abundente de mâncare simplă și hrănitoare, servite gratuit. În afară de aceasta, există și un dispensar caritabil, școala gimnazială, biblioteca, muzeul și o parcare pe mai multe niveluri, toate gestionate de voluntari.

Spre finalul turului vom merge cu mașinile spre cel mai impresionant monument din Delhi, Qutab Minar, un turn de 73 de metri construit ca simbol al victoriei lui Mughal asupra ultimului regat hindus din Delhi, dar și ca minaret pentru a chema credincioșii la rugăciune. Fiind unul dintre cele mai frumoase monumente din India, a fost o lucrare în curs de desfășurare de-a lungul a trei generații separate de conducători, prezentând diferite stiluri de arhitectură de la Aibak la dinastia Tughlaq. La finalul turulei ne vom indrepta către hotelul din Agra unde fom face check-inul si avea cina.

 • Cazare: Grand Mercure 5* sau similar in Agra
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Bucură-te de un tur al orașului Delhi cu cel mai bun ghid local

Agra a servit drept capitală a Imperiului Mughal in secolele 16 - 17 și s-a dezvoltat ca un centru de arta, inspirandu-se din stilurile persane, islamice, turcesti, bizantine și indiene. Se pot vedea în continuare descendenții muncitorilor aduși pentru a lucra la Taj Mahal creând bucăți uimitoare de artefacte de marmură folosind aceleași tehnici ca și strămoșii lor. Istoria spune că Agra a fost un sat jefuit înainte ca sultanul Sikandar Lodi să-și stabilească capitala aici, care a fost apoi câștigată de primul împărat mogul Babur.

De dimineață vom ajunge la Taj Mahal. Având nevoie de 22 de ani și 20.000 de oameni pentru a-l construi, este foarte interesant de știut că marmura albă utilizată a fost adusă dintr-o carieră aflată la 200 de mile distanță și a fost transportată la locul de construcție de o flotă de 1000 de elefanți. Construit de împăratul mogul Shah Jahan ca o expresie a iubirii sale pentru soția sa Mumtaz Mahal, la mijlocul secolului al 17 lea, Taj Mahal este cu adevărat una dintre minunile lumii. Deși Taj pare a fi uimitor de perfect din aproape orice unghi, este si mai impresionant când privești lucrarea de marmură de aproape. Fiți fascinați de această piesă de arhitectură remarcabilă.

O experiență care ne aduce mai aproape de cultura indiană va fi plimbarea cu Tonga. Tongas sunt mijloace de transport tradiționale trase de cai, și au fost un mod important de transport în Agra înainte de inventarea vehiculelor motorizate. Cu toate acestea, spre deosebire de alte părți ale lumii, în Agra acest mod de transport continuă să prospere. Puteți vedea tongas decorate vibrant în diferite părți ale orașului, în special la monumente. O plimbare pe aceste vehicule ciudate ne întoarce în vremurile vechi, când regalitatea și nobilimea erau conduse la destinațiile lor, pe fundalul tropăitului de copite al cailor.

Pe malul drept al râului Yamuna, se află una dintre cele mai importante și mai robuste fortărețe ale Mughalilor, și totodată site al patrimoniului UNESCO. Împodobită cu o serie de clădiri bogat decorate, o destinație pe care nu o putem rata, Fortul Agra, este o destinație abordabilă de două porți impunătoare și construită din gresie roșie de către împăratul Mughal Akbar între anii 1565 și 1573. Înconjurat de un șanț, acest oraș dramatic din oraș era palatul a trei împărați, Akbar, Shah Jehan și Aurangzeb, fiecare dintre ei având contribuții semnificative la arhitectura minunată a clădirilor interioare – o combinație de stiluri persane (islamice) și locale hinduse.

Ziua se încheie cu cina la hotel.

 • Cazare:  Grand Mercure 5* sau similar in Agra
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Fa o poza cu Taj Mahal, cel mai faimos monument din India

In această dimineță, după micul dejun, vom merge către Jaipur, oprind în drumul nostrum la orașul de gresie roșie Fatehpur Sikri, oraș capitală între 1572 și 1585. Orașul fortificat a fost construit în jurul satului Sikri, unde împăratul l-a întâlnit pe faimosul mistic sufi Shaikh Salim Chisti. În marea clădirilor din gresie roșie din complex, veți găsi mormântul curat de marmură albă al sfântului strălucind ca o oază. Clădirile, porțile și curțile sunt exemple fine de artă și arhitectură indo-islamică. Orașul a fost abandonat la scurt timp după ce a fost construit din cauza lipsei de apă. Unele dintre monumentele care trebuie vizitate în Fatehpur Sikri includ Buland Darwaza, Diwan-i-Khas, Panch Mahal, Diwan-i-Aam, Palatul Jodha Bai și una dintre cele mai mari moschei din India, Jama Masjid.

Jaipur este capitala statului Rajasthan din India. Ea evocă familia regală care a condus odată regiunea și care, în 1727, a fondat ceea ce este acum numit orașul Vechi, sau "orașul roz" pentru culoarea sa de construcție. Cu o nuanță roz de bun augur, sub ordinele lui Maharaja Ram Singh de a-i întâmpina pe Prințul de Wales și pe Regina Victoria în vizita lor în India în 1876, orașul a câștigat epitetul său celebru, deoarece a fost pur și simplu roz roșcat pentru a-și întâmpina oaspeții.

Seara este liberă pentru a explora bazarurile colorate și haotice ale orașului. Jaipur este un oraș de culori vibrante, iar bazarurile acestuia oferă o mare oportunitate pentru cumpărături, fiind unul dintre cele mai mari centre de ornament din India. De asemena, este cunoscut pentru obiecte de artizanat, textile, articole din piele, antichități, pietre prețioase și bijuterii

 • Cazare: Indana Palace 5* sau similar in Jaipur
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Explorați bazarurile colorate și haotice ale orașului Jaipur

Construit în secolul al 18-lea de către conducătorul din Amer ca un „oraș al victoriei”, Jaipur a fost primul oraș planificat din nordul Indiei. Orașul este o frumoasă simfonie a istoriei cu prezentul, bine exprimată în rețeaua planificată, cu străzi încrucișate, cu un labirint plin de viață de piste și bazaruri, unde meșteșugurile tradiționale artizanale contrabalansează artele contemporane.

Devreme după micul dejun ne începem ziua cu un tur al orașului, și începem cu Fortul Amer, cetatea clanului Kachhawaha care mai târziu a devenit conducătorii Jaipur-ului, și făcând totodată  parte din Patrimoniul UNESCO. Cu apartamentele sale întinse, uimitoarele sale grădini și temple, Fortul Amer este una dintre cele mai complexe și inedite cetăți Rajput din toată India. Este în sine o priveliște de urmărit și o plăcere de a mege pe jos, cu meterezele sale înalte, nenumăratele porți, poteci pietruite și o vedere splendidă spre Lacul Maota.

Vom vizita Hawa Mahal, construit în 1799 de Maharaja Sawai Pratap Singh. Hawa Mahal sau Palatul Vântului, a fost în esență un zid înalt construit pentru ca femeile din casa regală să poată observa festivalurile de stradă fără a fi văzute din exterior. Principalul punct de atracție al Hawa Mahal este forma sa piramidală și cele 953 de ferestre sau "Jharokhas" care sunt decorate cu unele dintre cele mai complexe modele.

Vom continua turul cu o vizită la Palatul orașului, sediul Maharajahului din Jaipur, iar structurile sale au fost proiectate, combinând elementele arhitecturale ale Mughal, Europa, Rajput și Shilpa Shastra din India. Palatul este un complex unic și captivant de mai multe palate, pavilioane, muzee, ateliere și temple. Jantar Mantar (Observatorul Astronomic Regal) se află la câțiva pași de Palatul orașului. Acesta este cel mai faimos dintre cele cinci observatoare construite de Sawai JAI Singh în India. El a fost un mare admirator și susținător al progreselor și cercetărilor efectuate în domeniul științei și tehnologiei. Pasiunea sa pentru astronomie l-a determinat să însărcineze crearea Observatoarelor Regale în diferite locații din țară pentru a ajuta astronomii să studieze constelațiile. Pentru unicitatea sa, și-a găsit drumul spre lista siturilor Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ne vom intoarce la hotel pentru cina si odihnă.

 • Cazare: Indana Palace 5* sau similar in Jaipur
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Explorați bazarurile colorate și haotice ale orașului Jaipur

După micul dejun și check out ne vom bucura de faimosul templu Galtaji, construit din piatră roz. Templul prezintă o serie de pavilioane cu acoperișuri rotunjite, stâlpi sculptați și pereți pictați. Complexul este așezat în jurul unui izvor natural și a cascadelor care creează două bazine etajate, bazinul superior și cel inferior, folosite de către pelerini pentru scăldat. Chiar dacă templul găzduiește sute de maimuțe, Templul Galtaji este dedicat lui Ganesha, zeul elefant și nu lui Hanuman, zeul maimuță.

Ne vom întoarce în Delhi pentru check-in la hotel si vom avea o seara în care vă puteți bucura pe cont propriu de frumusețea, amploarea și diversitatea marelui oraș cosmopolit. Cina la hotel.

 • Cazare: Crown Plaza Rohini 5* sau similar in Delhi
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Viziteaza templul Galtaji, construit din piatră roz

Dupa micul dejun vom avea transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways spre Doha cu decolare la ora 09:55 și aterizare la ora 11:55. Scurta escală pana la ora 16:05 cand se pleaca spre Bucuresti, ajung pe aeroportul din Otopeni la ora 20:15.


Servicii incluse

 • Persoana in camera dubla: 1.750 Euro
 • Persoana in camera single: 1.980 Euro

Marime grup

 • Grup minim de 10 persoane
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza.
Cost

Pachetul include:

 • Bilete de avion cu Qatar Airways pe ruta Bucuresti – Delhi și retur, via Doha
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • 6 nopti de cazare la hoteluri de 5 stele in India
 • Mese: mic dejun si cina in fiecare zi in India
 • Toate transferurile si vizitele specificate in itinerariu cu transport privat
 • Plimbare cu tonga
 • Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata excursiilor
 • Servicii de ghid roman insotitor
 • Intrarile la obiective turistice mentionate in program si tururile de oras
 • TVA

Pachetul nu include:

 • Taxa de viza India: 30 EUR / persoana
 • Asigurarea medicala optionala, dar recomandata
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale
 • Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali
Detalii servicii

Orar de zbor: Qatar Airways

18.01.2024

Bucuresti

Doha

16:50

22:20

19.01.2024

Doha

Delhi

02:20

08:25

         

25.01.2024

Delhi

Doha

09:55

11:55     

25.01.2024

Doha

Bucuresti

16:05

20:15

Bilete de avion
 • 6 nopti de cazare la hoteluri de 5 stele in India
Cazare
 • Bucură-te de un tur al orașului Delhi cu cel mai bun ghid local
 • Viziteaza partea veche a orașului Delhi
 • Fa o poza cu Taj Mahal, cel mai faimos monument din India
 • Descoperă Fortul Agra, palatul a trei împărați
 • Bucura-te de atmosfera orașului de gresie roșie, Fatehpur Sikri
 • Explorați bazarurile colorate și haotice ale orașului Jaipur
 • Viziteaza templul Galtaji, construit din piatră roz
Experiente locale

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans de 30% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. 30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 30 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.
 • Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.
 • Este necesara viza de intrare in India.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati).
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum