SUA - Farmecul coastei de est

Durata circuit
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat


Statele Unite ale Americii, țara plină de viață, diversitate și multiculturalitate, destinația perfecta pentru a descoperi cele mai mari metropole ale lumii. America este a treia țară a lumii ca număr al populației, 312 milioane de personae, și în același timp una dintre cele mai diverse din punct de vedere etic și cultural, întrucât oameni din toate țările lumii au emigrat cândva sau continuă să emigreze și azi.

Coasta de est se bucură de o atenție sporită și asta se datoreaza în principal orașului New York. Simbol al visului american, New York-ul a atras oameni din toate colțurile lumii și din toate categoriile sociale, fiind metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite, mai exact peste 19,2 milioane de rezidenţi pe o arie de 830 km². “The Big Apple”, așa cum mai este numit orașul, nu deține doar titlul de cel mai populat oraș american, ci are și statutul de cel mai mare oraș al Statelor Unite încă din 1790, fiind de asemenea primul oraș capitală al statului. Este împărțit în cinci zone, Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens și insula Staten Island iar Manhattan-ul a fost întotdeauna în mijlocul atenției turiștilor. Rețeaua de străzi a acestei zone este de forma unei table de șah, cu străzi orientate est-vest și nord-sud, întretăiate în unghi de 90°, cuprinzând un total de 155 străzi est-vest și 12 străzi nord-sud. Una dintre cele mai celebre străzi este Wall Street. Un centru financiar important încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, si sediul bursei americane New York Stock Exchange (NYSE). Nu putem rata nici Fifth Avenue, una dintre cele mai scumpe strazi din lume destinate shoppingului sau bulevardul Broadway, singura axă care se întinde din sud (de la Bowling Green) la nordul insulei și singura „avenue” din Manhattan care traversează insula în diagonală și nu respectă, prin urmare, planul hippodamic care stabilit în 1881. Multe dintre cartierele și monumentele orașului au o popularitate foarte mare în întreaga lume, iar unul dintre cele mai cunoscute este Statuia Libertății care la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul celui de-al XX-lea primea milioanele de emigranți ce veneau în America.  

Orașul găzduiește în jur de 4493 zgârie-nori, mai mult decât în orice alt oraș. Unele dintre cele mai înalte clădiri din lume se află aici, printre care putem menționa: Empire State Building, construită în anul 1931 să arate ca un creion, și care atinge o înălțime de 381 m, cu exact 576 trepte până la platforma clădirii; One World Trade Center, complexul commercial creat în memoria turnurile gemene World Trade Center din Manhattan care au fost distruse în atentatele din 11 septembrie 2001, și nu in ultimul rând amintim de Centrul Rockefeller — Situat între 47th și 52nd Street, numit adesea un „oraș în oraș”, deoarece este alcătuit din 19 zgârie-nori care sunt legați între ei prin pasaje subterane.

Ce este mai interesant in New York daca nu să mergi în Central Park?! Deschis din anul 1859, parcul este vizitat annual de 25 milioane de persoane, și ocupă locul 1 în topul celor mai vizitate parcuri din lume. Chiar dacă probabil nici două săptămâni nu ar fi de ajuns pentru New York, traseul nostru nu se va limita la un singur oraș, de aceea vom merge in Philadelphia, cel de-al doilea oraș ca mărime de pe coasta de est a Statelor Unite și locul unde s-au adoptat Declaraţia de Independență şi Constituţia Statelor Unite, considerat ca fiind leaganul civilizației americane. Vom avea un tur al centrului istoric, urmat de un drum de aproximativ doua ore până ajungem în Annapolis, capitala Statului Maryland. In continuarea călătoriei ajungem in Washington D.C, un oraş elegant, cu parcuri verzi, străzi largi aliniate de copaci şi foarte puţini zgârie-nori (doar 4 clădiri depășesc cei 169 m ai Monumentului Washington), având mai mult un aer european decât imaginea unei metropole americane. Așa cum menționam, diversitatea este cuvântul cheie pentru America, iar Washington-ul se încadrează perfect în această categorie, aici fiind prezente 175 de sedii ale ambasadelor și centrelor culturale din toată lumea, deținând un cumul de cel puțin 168 de limbi vorbite. Vom realiza un tur panoramic ghidat unde vom admira cele mai importante obiective culturale și politice printre care se numără Clădirea Capitoliului, sediul guvernului SUA, Clădirea FBI, Triunghiul Federal, Clădirea Arhivelor Naţionale, Muzeul Smithsonian, Casa Albă, locul unde se află reședința și biroul președintelui SUA, Memorialul Jefferson, Monumentul George Washington, dar si cartierul Georgetown. După acest tur de vizualizare vom avea timp liber astfel încât fiecare să-și poată satisface pofta de cultură, natură sau istorie, după bunul plac. Varietatea muzeelor este una atât de mare încât cu siguranță ne putem găsi locul. Putem organiza o excursie optională în Statul Virginia dacă vom avea un număr minim de 10 participanți.

Este timpul să mergem mai departe către Baltimore, locul de naștere al imnului Statelor Unite, unul dintre cele mai importante porturi ale Americii, dar și unul dintre cele mai vizitate orașe din State. Următoarea oprire o vom face în Lancaster, unde vom vizita comunitatea Amish, o grupare religioasă creștină cu doctrină anabaptistă care-și conservă tradițiile și care refuză implementarea modernismului, ca după amiaza să ajungem in Harrisburg unde ne vom caza. Ce este special Harrisburg ? Faptul că este capitala statului Pennsylvania, unde se află cea mai mare expoziție agricolă în spațiu închis din Statele Unite, și Podul Rockville, cel mai lung pod de cale ferată cu arcade din zidărie din lume.

Dis de dimineață vom pleca spre Cascada Niagara, cea care trasează frontiera dintre Canada și Statele Unite și cea mai vizitată cascadă din lume, cu căderi de apă ce pot ajunge până la 53 de metri. Opțional putem face o plimbare la baza cascadei cu vaporașul „Maid of the Mist”. Următoarea zi ne întoarcem pe Coasta de Est fără a rata orașul Albany, ajungând în cel mai popular oraș din Noua Anglie și anume Providence care este totodată capitala și cel mai mare oraș din Statul Rhode Island (cel mai mic stat ca suprafață din SUA). Ne cazăm în Providence și petrecem ziua cu număr 9 după bunul plac. Opțional, puteți opta pentru excursia în Boston pentru a vedea Universitatea Harvard, cea mai veche universitate din SUA, și Plymouth, cea mai veche colonie engleză cu locuire continuă. Înainte să plecăm din Providence vom face o vizită în centrul orașului, și ne vom îndreptate către Connecticut, cel mai sudic stat din New England, și orașul-port Mystic pentru a descoperi Seaport Museum (optional). Vom vizita Hartford, capitala Statului Connecticut, Old State House, Capitoliul, centrul istoric și renumita Universitate Yale, ca la finalul zilei să ne întoarcem în New York pentru cazare. Pentru un rămas bun de la marele oraș vom avea micul dejun și timp liber, iar în a doua parte a zilei să ne îndreptăm către aeroportul J.F Kennedy NY să luăm zborul de noapte către Amsterdam, și să putem ajunge în București, în data de 08 iulie, la ora 13:10 pe aeroportul Otopeni.

Experiențe incluse în ofertă

 • Turul orașului New York cu ghid local
 • Fotografiaza cele mai înalte clădiri din lume
 • Vizitează Independence Hall, sala în care s-au semnat Declaraţia de Independenţă (1776) și Constituția Statelor Unite (1787)
 • Descoperă cea mai veche universitate din SUA, Harvard University.
 • Croazieră în jurul Insulei Manhattan

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Ne întâlnim la ora 12:15 în Aeroportul Henri Coandă si vom pleca spre Paris la ora 14:25. Ajungem la 16:35, iar escala din Paris va fi de 2 ore și 50 de minute, ca la ora 19:25 să ne îmbarcăm în zborul pentru New York.  Sosire la 21:50 în New York, cel mai populat oraș al Statelor Unite, important centru economic, financiar, cultural și turistic.

 

Dimineață vom face un tur de oraș cu ghid local. În lista punctelor de interes este prezent emblematicul Central Park, parcul cu o suprafata de 341 ha, și cel mai vizitat parc din SUA, având aproximativ 42 de milioane de vizitatori anual. Desfășurată de-al lungul laturei de est a parcului Central, este Fifth Avenue, una dintre cele mai scumpe străzi din lume destinate shopping-ului, artera magazinelor de lux, cunoscută de altfel și sub numele de „Rândul Milionarilor”, acesta fiind unul dintre principalele simboluri ale bogăției din New York.  Cele mai importante muzee din oraș, precum Metropolitan Museum of Art, Guggenheim sau The Frick Collection, sunt situate pe acest bulevard, care totuși, luate în ansamblu, nu diferă în mod fundamental de alte căi din Manhattan. Catedrala St. Patrick, este o biserică romano-catolică din SUA, sediul Arhiepiscopiei de New York, vis a vis de care vom vedea Centrul Rockefeller, completul commercial care cuprinde 19 cladiri de birouri pe o suprafata de 89.000m2.  Mergem mai departe către locurile unde americanii și turiștii aflați la New York sărbătoresc Anul Nou, Times Square, poate cea mai cunoscută intersecție comercială din cartierul Manhattan și care cuprinde bulevardul Broadway - singura axă care se întinde din sud (de la Bowling Green) la nordul insulei și singura „avenue” din Manhattan care traversează insula în diagonală și nu respectă, prin urmare, planul hippodamic care a fost stabilit în 1881, o arter a teatrelor și cinematografelor. În turul nostru vom surprinde imaginea celei mai înalte clădiri din lume între 1931 și 1970, Empire State Building (381 m), cartierele Greenwich Village, SoHo (South of Houston Street), Tribeca (Triangle Below Canal Street), Primăria, cartierul financiar cu faimoasa Wall Street, Parcul Battery, de unde poate fi văzută Statuia Libertății. Un simbol al Americii, Statuia Libertății fost plasată în anul 1886 la intrarea portului de pe insulă cu scopul de a transmite călătorilor sosiți salutul de bun venit pe pământ american, ea fiind un cadou al Franței făcut pentru SUA cu ocazia aniversării a 110 de ani de la câștigarea independenței Statelor Unite. Turul nostru nu putea fi complet fără să vedem One World Trade Center (541 m), cea mai înaltă clădire din Statele Unite, inaugurată în anul 2014 în zona unde se înălțau Turnurile Gemene, distruse în atacul din 11 septembrie 2001.

După un asemenea tur, și cu atât de multe dorințe în minte cu siguranță vom avea nevoie de o după-amiază liberă pentru a continua explorarea orașului și pentru cumpărături pe cont propriu.

Opțional, puteți opta pentru o croazieră în jurul Insulei Manhattan, ocazia perfectă de a observa dintr-o altă perspectivă impresionanta inimă a New York-ului.

» Notă: Excursia opțională se organizează pentru un grup de minimum 10 persoane la tariful indicat; Se achită la înscriere. (Cost suplimentar: 55 euro €/persoană).

 • Cazare: The New Yorker 4* sau similar
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun
 • Experienta: croazieră în jurul Insulei Manhattan

Dis de dimineata vom pleca spre Washington D.C. (Districtul Columbia), capitala Statelor Unite Ale Americii, dar pentru a face experiența să fie una completă, pe traseu vom trece prin Statele New Jersey, Pennsylvania, Delaware și Maryland. Prima oprire, chiar dacă va fi una scurtă, va fi la Trenton, capitala Statului New Jersey, ca mai apoi să ajungem in Philadelphia, cel de-al doilea oraș ca mărime de pe coasta de est a Statelor Unite, un adevarat centru comercial și cultural important de pe această coastă. Timp de zece ani a fost capitala țării, iar la sfârşitul sec. al XVIII-lea aici s-au scris şi s-au adopta două documente de importanţă majoră si anume Declaraţia de Independență şi Constituţia Statelor Unite, fiind considerată leaganul națiunii americane. Vom face un tur în centrul istoric unde vom vizita Independence HallUNESCO, sala în care s-au semnat Declaraţia de Independenţă (1776) și Constituția Statelor Unite (1787), pavilionul care găzduieşte „Liberty Bell” (Clopotul Libertății) și alte locuri emblematice pentru a simți și mai mult spiritul națiunii americane. În continuare vom trece prin Statul Delaware, a cărui capitală este orășelul Dover și vom ajunge la Annapolis, capitala Statului Maryland, unde vom face o scurtă vizită în centrul istoric. Din districtul său istoric pitoresc până la terenurile de pe malul apei ale Academiei Navale a Statelor Unite, există frumusețe oriunde te uiți. La finalul acestei zile ne îndreptăm către cazare în orașul Washington D.C.

 

Aflați în capitala Statelor Unite, oraş proiectat iniţial de arhitectul francez Pierre L’Enfant în anul 1791, cu o arhitectură deosebită, clădiri impunătoare și spații largi ce ofera o imagine grandioasă capitalei, vom începe ziua cu un tur panoramic ghidat, care va include cele mai importante obiective turistice, culturale şi politice: Clădirea Capitoliului, situată pe colina numită Capitol Hill. Clădirea guvernului pentru Congresul Statelor Unite ale Americii, este considerată unică în lume pentru stilul neoclasic și exteriorul alb, cu sculpturi pe pereții acesteia, pe tavan, inclusiv opere de arta și picturi murale. Clădirea FBI, agentia care se ocupa de securitatea națională si aplicarea legilor penale, Triunghiul Federal - fost o invenție jurnalistică din anul 1935 cand a apărut pentru prima data in New York Times acesta denumire pentru intersectia din Washington D.C. formată de 15th Street NW, Constitution Avenue NW, Pennsylvania Avenue NW și E Street NW, Clădirea Arhivelor Naţionale, Muzeul Smithsonian - cel mai vizitat muzeu de istorie naturală din lume, deschis în 1910. Colecțiile muzeului conțin peste 145 de milioane de exemplare de plante, animale, fosilel, minerale, roci, meteoriți, rămășițe umane și artefacte culturale, cea mai mare colecție de istorie naturală din lume. (Intrarea la Muzeul Smithsonian, in valoare de aproximativ 8 USD, nu este inclusa in pret si se achita local). Casa Albă, denumire adoptată oficial în anul 1901, după ce fusese cunoscută initial sub numele de „Resedinta executiva” sau „Casa Presedintelui”, este locul unde se află reședința și biroul președintelui SUA. Un lucru foarte interesant despre această clăidere este faptul că a fost ridicată in mare parte de sclavi (oameni liberi si negri). Turul nu poata rata Memorialul Jefferson -  cladirea memorială construită în onoarea lui Thomas Jefferson, fondatorul partidului democratic republican, cel de al treilea președinte al SUA, și unul dintre creierele Revoluției Americane, Monumentul George Washington - proiectat de arhitectul Robert Mills în anii 1840, construit în memoria primului președinte al Statelor Unite ale Americii, George Washington, cu o structură din granit, marmură și gnais care i-a adus titlul de cea mai înaltă constructie din rocă și cel mai înalt obelisc din lume, atingând o înălțime de 169,294 metri; cartierul istoric Georgetown, unul dintre cele mai vechi cartiere din D.C., cu multe case istorice din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, Canalul C&O, prestigioasa universitate din Georgetown, o diversitate de muzee si o mulțime de buticuri sau magazine de antichități pentru toate vârstele. Înconjurat de străzi pietruite și de arhitecturile deosebite, asezarea de pe malul apei a fost înființată pentru prima dată în 1751 și rămâne unul dintre cele mai prețioase cartiere ale orașului, îmbinând vechiul și noul.

După-amiază vom avea timp liber pentru activități individuale. Vă așteaptă numeroase muzee cu intrare gratuită, parcuri relaxante şi o gamă largă de magazine.

 

Zi liberă la dispoziție pentru a continua pe cont propriu aventura Washington D.C.; Puteți folosi autobuzul turistic (Hop On Hop Off), care are trei trasee diferite pentru a vizita cat mai mult.

O altă opțiune o reprezintă excursia opțională în Statul Virginia, pe traseul: Cimitirul Național Arlington – cimitirul dedicat militarilor americani cazuți la datorie în timpul Războiului Civil, peștera Skyline Caverns în care se găsesc formațiuni anthodite, cea numită Candelabrul fiind considerată cea mai mare și mai veche din lume, Mount Vernon, proprietatea ce a aparținut primului președinte al Statelor Unite, George Washington și nu în ultimul rând, centrul istoric al orașului Alexandria, cunoscut și sub denumirea de Centrul Vechi, este o zona a Alexandriei cu magazine, restaurante, buticuri de anticități și teatre, animat și plin de viață zi de zi.  

» Notă: Excursia opțională se organizează pentru un grup de minimum 10 persoane la tariful indicat; Se achită la înscriere. (Cost suplimentar: 115 €/persoană).

Prima vizită din această zi o vom face la Baltimore. Oraș independent al statului Maryland, acesta reprezintă locul de naștere al imnului Statelor Unite și este unul dintre cele mai importante porturi ale Statelor Unite. Vom face un tur panoramic al orașului, după care ne vom opri la Inner Harbour, principala atracție turistică a orașului, unde se regăsesc Acvariul, Muzeul de Știință și unde sunt ancorate câteva vase militare istorice, ulterior transformate în muzeu. Următoarea oprire o vom face în Lancaster, unde vom vizita comunitatea Amish, o grupare religioasă creștină cu doctrină anabaptistă, caracterizată mai ales prin felul de trai simplu, tradițional și rezistența pe care o opune în fața adoptării obiceiurilor și utilităților moderne. În continuare vom pleca spre Harrisburg, oraș fondat în jurul anului 1719, devenit capitala Statului Pennsylvania în anul 1812, care a jucat un rol important în istorie în perioada Migrației spre Vest, a Războiului Civil și Revoluției Industriale. Cel mai important obiectiv din Harrisburg este Capitoliul, edificiu impozant construit între anii 1902 și 1906, despre care președintele Theodore Roosevelt a spus la inaugurare „este cea mai frumoasă clădire pe care am văzut-o vreodată”. Cupola sa este inspirată de cea a bazilicii Sfântul Petru din Roma, iar marea scară din rotonda principală este inspirată de cea a Operei Garnier din Paris. Spre sfârșitul zilei ne vom caza la Crowne Plaza Harrisburg-Hershey, in Harrisburg.

Dimineața vom pleca spre Cascada Niagara, traversând statele Pennsylvania și New York. Aceasta face legătura între lacurile Erie și Ontario, trasând frontiera dintre Canada și Statele Unite, iar căderile sale de apă ajung la o înălțime ce variază de la 20 de metri până la aproximativ 53 de metri. Cascada Niagara este cea mai vizitată cascadă din lume și ajunși la destinație vom avea prilejul de a ne bucura de spectacolul grandios al grupului de trei căderi de apă – Horseshoe (Potcoava), Bridal Veil (Vălul Miresei) și American, formate de râul Niagara. Cascada are o lățime impresionantă iar fluxul poate ajunge la 168.000 metri cubi de apă în fiecare minut, având totuși în medie un flux de aproximativ 110.000 metri cubi.

Doritorii pot face o plimbare opțională cu vaporașul „Maid of the Mist”, până la baza cataractelor, pentru o vedere panoramică de excepție. (Cost suplimentar: 35 €/persoană, se achită local).

 • Cazare: Holiday Inn Scenic Downtown 4* sau similar 
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun
 • Experienta: plimbare cu vaporașul „Maid of the Mist” la baza cascadei Niagara

În această zi vom reveni pe Coasta de Est, trecând prin Albany, capitala Statului New York. Orașul este cunoscut pentru arhitecturile sale impresionante, componenta de comerț, centrele culturale, instituțiile de educație, dar și bogația istorică a locului care este exprimată prin monumente precum clădirea Capitoliului, Primăria și Biserica Episcopală Sf. Petru. Vom merge mai departe în pitoreasca New England (Noua Anglie). Trecând prin sudul Statului Massachusetts, ajungem în cel mai populat stat din Noua Anglie și anume Providence, capitala și cel mai mare oraș din Statul Rhode Island (cel mai mic stat ca suprafață din SUA). Providence este unul dintre primele orașe vorbitoare de limbă engleză fondate în țară. Mai mult de 100 de restaurante, buticuri, galerii și piețe alimentare păstrează influența italiană a orașului, în timp ce arată, de asemenea, spiritul său modern inventiv. Îndreptați-vă spre partea de est pentru a întâlni trecutul colonial; veți fi întâmpinați de casele din secolele XVIII - XIX, de străzile pietruite și deosebitele lămpi stradale.

Zi liberă la dispoziție pentru activități individuale.

Vă propunem o excursie opțională în Statul Massachusetts, la Boston și Plymouth. În Boston, capitala Statului, vom face un tur de oraş cu ghid local. Turul va include zona istorică a oraşului cu Freedom Trail, „poteca” de cărămidă roşie de aproximativ 4 km, care străbate cartierele oraşului legate de istoria Revoluției Americane, Harvard University, cea mai veche universitate din SUA, Piața Copley și grădinile publice Boston Common, Old State House, fostul sediu al Adunării legislative din Massachusetts, Quincy Market, simbolul oraşului Boston, care în sec. 19 era una dintre cele mai mari piețe din SUA, Fanueil Hall, locul de întâlnire al luptătorilor pentru Independența de sub dominația Coroanei Britanice, orașul Cambridge cunoscut ca Greater Boston, denumit astfel în onoarea Universității Cambridge din Anglia, Beacon Hill ( Dealul farului ), un cartier vechi în stil englezesc, și nu în ultimul rând cartierul Back Bay unde vom vizita Trinity Church ( Biserica Trinității ), locul de naștere al stilului romanic Richardsonian.

La Plymouth, cea mai veche colonie engleză cu locuire continuă, fondată de emigranții sosiți începând cu anul 1620 la bordul corabiei Mayflower, vom face o vizită în centrul istoric unde vom vedea, printre altele, „Plymouth Rock”, care marchează locul unde se presupune că au debarcat primii coloniști.

» Notă: Excursia opțională se organizează pentru un grup de minimum 10 persoane la tariful indicat; Se achită la înscriere. (Cost suplimentar: 125 €/persoană).

 • Cazare: Hampton Inn and Suites 3*  sau similar, in Province
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun
 • Experienta: excursie în Statul Massachusetts

Vom începe ziua cu o vizită în centrul orașului Providence, unde vom vedea Capitoliul Statului Rhode Island și Catedrala Sfinților Petru și Pavel. Traseul continuă către orașul Newport, „Orașul Caselor Albe de Vară”, o faimoasă localitate pentru clădirile sale istorice, dar mai ales pentru încântătoarele conace aparținând familiilor importante din societatea americană. Vom vizita conacul familiei Vanderbild „The Breakers” și Biserica St. Mary în care a fost oficiată căsătoria senatorului J. F. Kennedy cu Jacqueline Bouvierawqs.

Următoarele vizite le vom face în Connecticut, cel mai sudic stat din New England, orașul-port Mystic, unde vom putea vizita, opțional, Seaport Museum, unul dintre cele mai mari muzee maritime din Statele Unite. Colecția de ambarcațiuni de la Mystic Seaport Museum este cea mai mare de acest gen din SUA și include patru nave istorice naționale: Morgan, Dunton, Sabino și Emma C. Berry. Pe langa navele istorice, colecțiile variază de la picturi marine, sculpturi în fildeș, planuri de nave, inclusiv o arhivă de istorie orală, înregistrări de film și video extinse și peste 1 milioane de fotografii - inclusiv incomparabila colecție Rosenfeld. (Cost suplimentar: 35 € / persoană, se achită local).

În Hartford, capitala Statului Connecticut vom vedea Old State House, locul unde se întâlnesc istoria și civilizația. Situat în inima orașului și datând din 1792, această clădire a servit drept casă pentru toate cele trei ramuri ale guvernului de stat din 1796 până în 1878. Astăzi, Old state House servește ca un muzeu de istorie, loc de întâlnire și loc de explorare civică pentru mii de vizitatori locali, naționali și internaționali în fiecare an. Vom vedea de asemenea Capitoliul construit la sfârșitul sec. XIX, și mai apoi New Haven, cu centrul istoric și renumita Universitate Yale, fondata în anul 1701, a treia cea mai veche universitate din SUA și una dintre cele nouă colegii coloniale care au avut rădăcini înainte de Revoluția Americană. Ne vom întoarce în New York pentru cazare.

 • Cazare:  The New Yorker 4*  sau similar
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun
 • Experienta: vizita „Orașul Caselor Albe de Vară”

Înainte de a părăsi țărmul American vom avea parte de timp liber pentru activități individuale. Vom stabili ora de întâlnire și vom avea transfer la aeroport pentru zborul de noapte care pornește la ora 18:30 spre Amsterdam.

Mese: mic dejun

Sosire în Amsterdam la ora 07:45 și plecare spre București la ora 09:30, cu aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 13:10.


Servicii incluse

 • Persoana in camera dubla: 3 795 Euro /persoana
 • Persoana in camera single: 5 025 Euro /persoana

 

Cost

Pachetul include

 • Zboruri transcontinentale București – New York și retur;
 • Taxe de aeroport;
 • Transport cu microbuz / autocar conform program;
 • Cazare 10 nopți cu mic dejun în  hoteluri de 4* și 3*;
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice conform program;
 • Însoțitor român vorbitor de limba engleză pe toată durata programului;
 • Tururi cu ghizi locali în New York și Washington.
 • TVA

 

Pachetul nu include:

 • Alte mese decât cele menționate în program;
 • Băuturile alcoolice și nealcoolice;
 • Cheltuieli de natură personală;
 • Bacșișuri pentru ghizi locali, și șoferi (70 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup);
 • Excursiile opționale:
 • Croazieră în jurul Insulei Manhattan (cost suplimentar: 55 €/persoană).
 • Excursie în Statul Virginia (cost suplimentar: 115 €/persoană).
 • Vaporașul „Maid of the Mist” (cost suplimentar: 35 €/persoană).
 • Excursie la Boston și Plymouth (cost suplimentar: 125 €/persoană).
 • Asigurare medicală și storno (recomandat)

*Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic

Detalii servicii

20.07.2023

Bucuresti

Paris

14:25

16:35

20.07.2023

Paris

New York

19:25

21:50

30.07.2023

New York

Amsterdam

18:30

07:45     

31.07.2023

Amsterdam

Bucuresti

09:30

13:10

Bilete de avion

Cazare 10 nopți cu mic dejun în  hoteluri de 4* și 3*;

Cazare

Mic dejun in fiecare zi 

 

Mese
 • Vizitează cel mai populat oraș din SUA, New York
 • Fotografiaza cele mai înalte clădiri din lume
 • Turul orașului New York cu ghid local
 • Croazieră în jurul Insulei Manhattan
 • Descoperă capitale statale: Trenton, Annapolis, Harrisburg, Albany, Providence, Boston, Hartford
 • Vizitează Independence HallUNESCO, sala în care s-au semnat Declaraţia de Independenţă (1776) și Constituția Statelor Unite (1787)
 • Tur panoramic ghidat in Washington D.C., capitala federală
 • Plimbare cu vaporașul „Maid of the Mist” la baza cascadei Niagara
 • Vizitează Newport „Orașul Caselor Albe de Vară”
 • Descoperă cea mai veche universitate din SUA, Harvard University.
Experiente locale

Modalitatea de plata a pachetului este:

 •  o primă tranșă de 30% din contravaloarea programului, iar diferența se va achita cu minim 30 de zile înainte de data plecării.
 • Pentru plecările în mai puțin de 30 de zile de la rezervare, se va achita integral.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:
 

 • nu există penalizări din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai mult de 60 de zile până la plecare
 • penalizare 10% din prețul excursiei dacă anularea se face între 60-46 de zile până la plecare
 • penalizare 30% din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai puțin de 45-31 de zile până la plecare
 • penalizare 100% din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai puțin de 30 de zile până la plecare sau pentru neprezentare la plecare (no-show)

Este necesar PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar. Documentele necesare obținerii vizei vor fi ulterior transmise de către agenție.

 • Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croazieră este cea oficial atribuită de organele de resort din țările respective.
 • Agenția nu se poate face responsabilă de situații în care apar nemulțumiri ca urmare a sesizarii unor eventuale discordanțe dintre clasificarea oficială a anumitor servicii turistice ( hoteluri, transport, restaurante etc ) și calitatea acestora. Clasificarea unităților de cazare din anumite țari vizitate, așa cum este prezentată in ofertă, este cea oficială acordată de ministerele de resort din țarile respective și poate să nu corespundă întotdeauna cu clasificarea unitaților de cazare din România. În anumite situații, când serviciile de cazare nu sunt oficial clasificate pe stele ( exemplu în Grecia, Insulele Mauritius, Japonia, SUA etc ) s-a procedat la clasificarea acestora prin echivalența. Astfel, cat. D = 1 stea, cat. C ( cat. Turist ) = 2 stele, cat. B ( cat. Standard / Superior ) = 3 stele, cat. A ( First class ) = 4 stele, cat. Deluxe = 5 stele sau, dacă acest lucru nu este relevant, s-a procedat la clasificarea acestora in funcție de facilitați. De asemenea, clasificarea unitaților de cazare poate să difere de la o țară la alta sau chiar in interiorul aceleiași țari, unele hoteluri putând avea anumite facilitați pe care altele nu le au. În general, hotelurile din stațiuni beneficiază de mai multe facilitați decât hotelurile din orașe, aceasta nu este însă o regulă. Facilitățile minime pentru un hotel de 3 stele nu includ neapărat dotarea camerelor cu aer condiționat, televizor, frigider / mini bar, unele din aceste facilitați putând să lipsească.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel, solicitați recepționerului sau conducătorului de grup să vă informeze cu exactitate asupra lor;
 • Agenția noastră depune toate eforturile necesare pentru a vă respecta preferințele, dar nu putem garanta camere duble sau twin (pat matrimonial sau paturi separate), respectiv camere de fumători sau nefumători decât în limita disponibilității acestor facilități la hotelurile partenere;
 • În situații de excepție (evenimente, congrese, conferințe, târguri etc.) agenția poate opera modificări în structura programului, fără a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum