Haideti cu Imperator in India si Bhutan

Următoarea plecare: 25.10.2024
Durata circuit
16 zile
5,100 Euro / persoană
Grup: între 14 și 16 persoane
Locuri disponibile: 0
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat


Ce poate fi un contrast mai mare decat India si Bhutan. India este imensa, contrastanta si haotica, dar colorata si cu niste monumente absolut memorabile. Bhutan este linistit, pitoresc, verde si parca te simti personaj dintr-un desen animat.
Va invitam sa descoperim India coloniala - atat Mumbai, fostul Bombay colonial britanic, dar si fosta colonie portugheza Goa. Vom pendula intre stralucirea Bollywood-ului si celebrele cartiere sarace ale orasului, dar indiferent unde mergem, vom ramane uimiti de voiosia locuitorilor. Nu vom rata sa descoperim cele mai impresionante cladiri sapate in piata din lume, si, da, vom face plaja la inceput de noiembrie in Oceanul Indian pe plajele din Goa.
Bhutan este tara fericirii si e greu sa nu fi invaluit de veselie intr-o tara ca de desene animate - cladiri albe cu picturi murale interzise de Facebook, munti plini de verdeata si locuitori cu zambetul pe buze. Nu vom rata nici celebrul Tiger's Nest - nu vom zbura pe spatele unei tigroaice ca ctitorul manastirii, ci vom urca pe jos sau eventual pe spatele unui calut.
Finalul apoteotic in stradutele pline de sarm din Kathmandu.
Ce calatorie poate fi mai frumoasa ?

Experiențe incluse în ofertă

 • Turul orașului Mumbai
 • Explorează viața de mahala din Slum Dharavi
 • Descopera peşterile Ajanta şi Ellora, integrate în Patrimoniul Mondial UNSECO
 • Vizitati orașul Aurangabad și mausoleul Bibi ka Maqbara
 • Bucura-te de plajele din Goa!
 • Vizita Dochu La Pass, una dintre cele mai frumoase trecatori din Himalaya
 • Drumetie la Tiger’s Nest

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare din București cu compania aeriană Qatar Airways la ora 11:00 și aterizare în Doha la ora 15:30 pentru o escală de aproximativ 5 ore. Plecare din Doha la ora 20:45.

Aterizam pe aeroportul din Mumbai, la ora 02:40 si ne vom întâlni cu reprezentantul local pentru transferul la hotel.
Mumbai este un oraș al viselor și găzduiește celebrul Bollywood, cea mai mare industrie de film din lume care produce peste 1000 de filme în fiecare an. Potrivit unei estimări, în fiecare zi peste 2000 de actori aspiranți aterizează pe aeroportul din Mumbai pentru a-și urma visul la Bollywood. Mumbai este un oraș cosmopolit plin de viață, un mozaic de diverse culturi, dar mai ales, este un oraș al poveștilor. Toată lumea din Mumbai are o poveste de spus.
Prima parte a zilei este libera pentru a va odihni dupa zborul de noapte. După-amiaza începe un tur al orașului. Poarta Indiei, construită de arhitectul scoțian George Wittet în stilul Indo-Saracenic, este cel mai iconic punct de reper al orașului Mumbai. Privind orizontul poti vedea amestecul eclectic de stiluri diferite de arhitectură, de la Gotic, Victorian și Art Deco, la Indo-Saracenic și Contemporan. Așezați-vă în mijlocul terenului numit Oval Maidan și lăsați-vă ochii să rătăcească astfel încât veți vedea toate aceste stiluri arhitecturale dintr-o dată.
Următoarea oprire este la Mahalaxmi Dhobi Ghat, cea mai mare spălătorie în aer liber din lume, lenjeria murdară este literalmente spălată în public. A început să funcționeze în anul 1890 și are o cifră de afaceri anuală de 15 milioane de dolari și 7000 dhobis (oameni care spala) timp de 20 de ore pe zi.
Mergeti mai departe către Mani Bhavan. Clădirea cu două etaje a reprezentat sediu pentru Mahatma Gandhi timp de aproximativ 17 ani, de unde a inițiat mai multe programe pentru libertatea de mișcare in India.
Veți ajunge si in cel mai fotografiat loc din Mumbai, promenada Marine Drive sau Colierul Queengeting, dar nu puteți fi in Mumbai fără a vedea Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus (fosta Victoria Terminus), gara istorică și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.
La drumul de intoarcere catre hotel veți vedea și Crawford Market. Cina la hotel.

 • Cazare: Trident Hotel, Nariman Point sau similar
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Turul orașului Mumbai

După Micul dejun veți pleca în Turul de la Bollywood. Acest tur oferă ocazia de a intra în lumea magică a industriei indiene de divertisment - Bollywood. În timp ce explorați diferite locații, veți afla cele mai recente bârfe și tendințe ale industriei chiar de la ghidul care vă va insoți. Veți avea, de asemenea, posibilitatea de a viziona o sedinta TV live. După turul de la Bollywood ajungeți la Slum Dharavi. Mahalaua, cea mai mare din Asia și casa a peste un milion de oameni, este un loc al greutăților și sărăciei, dar și al umorului, negoțului și activităților cu o cifră de afaceri anuală de aproximativ $665 milioane. Principalele industrii sunt reciclarea, ceramica, fabricarea săpunului, broderia și bronzarea pielii. Veți vizita zona rezidențială a mahalalei, unde oamenii reali își trăiesc viața în condiții cu adevărat uimitoare - străzi înguste, murdare, canale deschise și colibe înghesuite. Într-un oraș în care chiriile de case
sunt printre cele mai mari din lume, Dharavi oferă o opțiune ieftină și accesibilă celor care se mută în Mumbai pentru a-și câștiga existența. Turul este atât educațional, cât și de deschidere a ochilor și este o experiență care va rămâne cu tine pentru o perioadă foarte lungă de timp.
Acest tur este realizat prin Reality Tours iar 80% din profitul obţinut din aceste tururi de mahala sunt donate ONG-urilor locale, iar în mai 2007 a fost deschis un Centru Comunitar şi de Educaţie. Pentru a citi rezidenții propriile povești despre viața lor în Dharavi puteti accesa linkul : http://news.bbc.co.uk/1/shared/spl/hi/world/06/dharavi_slum/html/dharavi...
Pentru a evita ofensele la adresa localnicilor, vă rugăm să reţineţi că fotografierea nu este permisă în acest tur iar imbracamintea sa fie cu haine decente ( fara haine scurte). Trebuie sa aveti in vedere că turul nu este pentru toată lumea, este cu mirosuri de tot felul, murdar și uneori destul de deranjant, dar totuși o experiență uimitoare. Un tur fascinant care oferă o perspectivă reală asupra unei alte părți a Bombayului.
Transfer la hotel pentru cina.

 • Cazare: Trident Hotel, Nariman Point sau similar
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Explorează viața de mahala din Slum Dharavi

Dimineața devreme transferat la aeroport la timp pentru zborul spre Aurangabad. Plecarea de pe aeroportul din Mumbai este la ora 05:00 și ajungeți în Aurangabadla 06:00. La sosirea la aeroport, după colectarea bagajelor, veți fi întâmpinați de reprezentantul local și veți merge la un restaurant local pentru micul dejun.
Numit și Orașul Porților, Aurangabad a primit acest nume după Împăratul Mughal Aurangzeb. Este cunoscut pentru proximitatea sa faţă de Peşterile Ajanta şi Ellora, integrate în Patrimoniul Mondial UNSECO. Fondată în 1610, Aurangabad și-a primit numele actual în 1653, când Împăratul Mughal Aurangzeb a proclamat orașul capitala Deccanului. Orașul este presărat cu multe monumente istorice, fiind renumit pentru cele 52 de porți construite în timpul erei Mughal, de unde si numele său "Orașul Porților". Porțile cele mai atrăgătoare din punct de vedere arhitectural ale Aurangabad astăzi sunt Poarta Delhi, Kala Darwaza, Poarta Makia, Poarta Paithan și Rangeen Darwaza. Este, de asemenea, celebru pentru bazarelr pline de culoare, in special țesăturile manuale Himroo și Paithani Sarees.
Una dintre cele mai populare atracţii pentru cei care vizitează Aurangabad este peştera Ellora, unul dintre cele mai mari complexe mănăstiri-temple tăiate în stâncă din lume. Acesta prezintă monumente și lucrări de artă budiste, hinduse și Jain, datând din perioada 600-1000 CE. Există 34 de peșteri majore; cel mai notabil monument este Peștera 16, Templul Kailasa, care reprezintă punctul culminant al arhitecturii tăiate în piatră, cu reliefuri sculpturale uriașe, accentuează simbolismul general al templului ca munte cosmic și ca casă a lui Shiva.
Continuam turul in descoperirea orașului. Adesea numit Taj al Deccanului, datorită asemănării sale izbitoare cu Taj Mahal, Bibi ka Maqbara este un mausoleu elegant dedicat soției împăratului Mughal Aurangzeb. Construit în secolul al 17-lea, mausoleul este situat în mijlocul unor împrejurimi pitorești, lanțurile muntoase oferind fundalul perfect pentru iubitorii de fotografie. Grădinile sale urmează modelul tipic Mughal CharBagh în aspectul lor, adăugând splendoarea mausoleului.
Cina la hotel si timp liber.

 • Cazare: Vivanta Hotel 5* sau similar
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Vizitati orașul Aurangabad și mausoleul Bibi ka Maqbara

După micul dejun porniți către peșterile Ajanta. Accidental descoperite, peșterile Ajanta de lângă Aurangabad sunt o comoară a artei și arhitecturii budiste. Picturi rafinate și adesea asemănătoare vieții regilor, dansatori celești și multe altele opere împodobesc pereții peșterilor. Doar câteva dintre acestea sunt deschise vizitatorilor din motive de conservare. Peșterile Ajanta, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, sunt un complex de aproximativ 29 de peșteri budiste tăiate în stâncă, care datează din secolul 2 î.Hr., până la aproximativ 480 sau 650 CE. Peșterile cuprind Chaityas (Shrines) dedicat Domnului Buddha și Viharas (mănăstiri) folosite de călugării budiști pentru meditație. Picturile și sculpturile descriu incidente din viața lui Buddha și diverse divinități, cu poveștile din Jataka, dar și povestiri ale lui Bodhisattva, unele cele mai renumite. Pe lângă temple și mănăstiri, există picturi murale magnifice care atrag vizitatori. Intoarcere in oraș pentru cina la hotel si timp liber.

 • Cazare: Vivanta Hotel 5* sau similar
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun si cină
 • Experiente: Descoperă pesterile Ajanta

După micul dejun transfer la aeroportul din Aurangabad pentru zborul de la ora 08:40 către Goa. Scurta escala in Hyderabad 10:10 – 12:40. Ajungeți in Goa la 13:55. La sosirea la aeroport, după colectarea bagajelor, veți fi așteptați de reprezentantul local. Veți avea transfer la hotel, check-in, iar restul timpului va fi liber pentru plaja si alte activitati pe cont propriu.
Cu peisaje pitorești, plaje însorite, monumente istorice, climă plăcută, experiențe culinare și mai presus de toate oamenii ospitalieri, Goa este destinație perfectă pentru relaxare. Bucurați-vă de o seară romantică sub cerul înstelat, cu homari luxurianți, creveți jumbo și alte delicatese locale de fructe de mare, în timp ce un muzician local surprinde starea de spirit cu fiecare notă pe care o adună pe corzile chitarei sale

 • Cazare: Hotel Radisson Goa 5* sau similar
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Bun venit in Goa

După micul dejun, veți porni intr-o călătorie de descoperire a orașului Goa.
Chiar dacă plaja este un o propunere foarte tentantă, Goa este mult mai mult de atât, având o gamă fascinantă de atracții culturale și istorice, inclusiv mai multe situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, de la memento-uri ale patrimoniului colonial portughez din Goage până la capitala sa atmosferică actuală. Turul Glimpses of Goa oferă ocazia perfectă de a descoperi acest aspect al caracterului Goafter, ghidându-vă prin istoria și identitatea culturală a locului. Turul începe la nord de Ponda, lângă satul Priol, cu o vizită la Templul Shri Mangueshi. Amplasat într-o pădure groasă, deși mică, are un aer de eleganță distinctivă. Turnul său alb înalt de la intrare este un punct de reper al peisajului rural.
Un prânz tip bufet Goan va fi servit după un tur cu ghid al uneia dintre cele mai vechi plantații de condimente. Ferma de condimente de 130 de acri crește condimente precum cardamom, vanilie, scorțișoară și nucșoară, dar și diverse fructe, ierburi și nuci. După masa autentică, veți continua turul cu o vizită la Old Goa, odată cel mai mare și mai bogat oraș din întreaga Asia. Multe semne ale acestei epoci de aur rămân astăzi, în special în forma bisericilor magnifice, inclusiv Bazilica Bom Jesus, care este o biserică faimoasă și populară din Goa. Următorul punct este Catedrala Se, cea mai impunătoare dintre toate bisericile din Vechea Goa. Această catedrală are cinci clopote, dintre care unul este celebrul clopot de aur. Admirând clădirile vechi colorate aveți oportunitatea de a intra in magazinele și piețele din capitală pentru a vă asigura că aveți un suvenir sau două pentru acasă. Transfer la hotel pentru cina.

 • Cazare: Hotel Radisson Goa 5* sau similar
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Turul Glimpses of Goa

Timp liber pentru a vă bucura de frumusețea statiunii Candolim și de plajele sale.

 • Cazare: Hotel Radisson Goa 5* sau similar
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Descoperă plajele din Goa

După micul dejun transfer la aeroportul zborul de la ora 15:20 spre Kolkata. Veți ajunge la 17:50 unde vă veți întâlni cu partenerul local pentru transfer la hotel si cină. Restul serii este liber.

 • Cazare: Hotel The Astor 4 * sau similar
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Bun venit in Kolkata

După micul dejun vă pregătiți pentru un tur al orașului Kolkata vizitând Piaţa Dalhousie cu Regatul Raj Bhavan, Biserica Sfantului Ion, Înalta Curte, Centrul Postal al orașului, Primăria, Clădirea Scriitorilor și alte clădiri coloniale, Piaţa Florilor, Podul Howrah, Biserica Catedralei Paulotherings, Memorialul Victoriei - un monument de marmură dedicat Reginei Victoria, Împărăteasa Indiei (1876-1901). A fost construită între 1906 și 1921 de către Rajul Britanic si este cel mai mare monument din lume dedicat unui monarh. Cu caracteristici proeminente ale arhitecturii Indo-Saracenice, a evoluat într-una dintre cele mai populare atracții din oraș fiind acum un muzeu al Ministerului Culturii. Mother House este sediul Congregației Religioase Internaționale a Misionarilor Carității și a fost ‘casa’ Maicii Tereza și a Misionarilor Surorilor Caritabile incepand cu februarie 1953. Aici Mama a trăit, s-a rugat, a lucrat și și-a îndrumat familia religioasă răspândită în întreaga lume.

 • Cazare: Hotel The Astor 4 * sau similar
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun și cină
 • Experiente: Descoperă orașul Kolkata

După micul dejun veți avea transfer la aeroportul din Kolkata pentru zborul de la ora către 8:40 Paro. Aterizați la ora 10:20 in Bhutan unde veți fi așteptați de partenerul local.
Paro, poarta de acces in Bhutan. Zborul pana in Bhutan este o experienta in sine, oferind privelisti superbe. De aici preluare de la aeroport si transfer spre Thimpu. Oprire pe drum pentru vizita templului Tamchogg Lhakhang si traversarea faimosului pod suspendat care duce la templu. Sosire la hotel pentru check in si pranz. Veti vizita Tashicho Dzong, centrul administrativ si religios al Bhutanului. Aici regele Bhutanului are Sala tronului si se afla birourile guvernului, cea mai mare manastire a tarii si sediul Sfintiei Sale Je Khenpo, staretul sef din Bhutan.
Ajunsi in Thimpu veti vedea Buddha Dondernma, o gigantica statuie a lui Buddha avand 51,5 metri inaltime (printre cele mai mari statui a lui Buddha din lume). Continuati cu oprire la oficiul postal din Thimpu unde puteti sa realizati timbre personalizate, apoi vizitati Muzeul de Textile cu impresionante piese aduse din toate regiunile regatului.
Dupa pranz continuati cu vizita orasului Thimpu si oprire la National Memorial Chorten, un important templu construit in 1974 in memoria celui de-al treilea rege al Bhutanului, Jigme Dorji Wangchuk considerat parintele Bhutanului modern. Ziua se incheie cu o vizita la piata locala din Thimpu. Aici veti degusta cateva produse locale, veti putea cumpara niste amintiri din Bhutan si veti intra in contact cu localnicii.

 • Cazare: : Hotel Druk Thimpu 4* sau similar in Thimpu
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: vizita la Tashicho Dzong, centrul administrativ si religios al Bhutanului.

După micul dejun veți pleca spre Punakha cu oprire la trecatoarea Dochu La. Drumul urca printr-o padure de pini si cedrii pana la altitudinea de 3100 metri. Este una dintre cele mai frumoase trecatori montane din lume, avand o superba priveliste catre Himalaya si este decorata cu 108 chorten (elemente arhitecturale traditionale tibetane care seaman cu niste mici stupe) ridicate in cinstea celor 108 soldati care au murit in urma unor actiuni miltare din anul 2003. Vizita a templului Druk Wangyal Lhakhang, superb decorat. Cele 108 chorten, templul si privelistea de 360 de grade de aici fac din Dochu La Pass unul dintre cele mai frumoase locuri din Bhutan. Daca cerul este senin de aici se pot vedea cateva varfuri montane precum Masagang (7158 metri), Tsendagang (6960 metri) si chiar Gangkar, cel mai inalt varf din Bhutan cu o altitudine de 7497 metri.
Ziua continua cu drumul pana in Punakha, veche capitala a regatului si sediul guvernului pana in 1955, cand capitala a fost mutata in Thimpu. Aici vizitam Punakha Dzong, construit in 1637 la confluenta a 2 rauri, pentru a servi ca centru administrative si religios al regiunii. Desi a fost afectat serior in patru ocazii de foc sau cutremure, acest Dzong a fost restaurant si este unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura bhutaneza. Continuam cu districtul Wangduephodrang unde vizitam Dzong-ul si piata locala, fiind o zona renumita pentru produse de bambus si sculpturi in piatra.
Optional se poate vizita si Khamsum Yulley Namgyal Chorten, una dintre cele mai frumoase cladiri din valea Punakha si cu o priveliste minunata, fiind construita pe un deal cu scopul de a tine departe spiritele rele de aceasta regiune si de a aduce pace si armonie locuitorilor. Se ajunge aici dupa o un traseu pe jos de aproximativ o ora, fiind optional pentru cei care doresc sa urce pana la aceasta stupa.

 • Cazare: Hotel Green Resort Punakha 4* sau similar in Punakha
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: vizita Dochu La Pass, una dintre cele mai frumoase trecatori din Himalaya

Plecare dimineata din Punakha catre Paro, un oras istoric unde se gasesc cateva dintre cele mai sacre si vechi temple si manastiri din Bhutan. Pe drum oprim pentru o vizita la Simtokha Dzong, cea mai veche fortareata din regat, construita in 1627 si care gazduieste azi Scoala De Studii Religioase din Bhutan. La sosirea in Paro veti face prima oprire la Ta Dzong-ul din Paro,un fost turn de observatie si astazi Muzeul National. Veti continua vizita cu o plimbare pana la Rinpung Dzong (Paro Dzong), o manastire si fortareata budhista impresionanta care gazduieste birourile admisnistrative ale orasului Paro. Curtea interioara si galeriile de lemn sunt superb decorate cu superbe picturi thangka si reprezentari ale lui Buddha.
Seara o petreceti la plimbare prin centrul orasului Paro, traversand bulevardul central cu numeroase magazine si mici tarabe.

 • Cazare: Hotel Tashy Namgay Resort 4* sau similar in Paro
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: vizita Ta Dzongul din Paro

Daca India are Taj Mahal-ul, iar Tibet-ul Palatul Potala, Bhutan are si el unul dintre cele mai incredibile monumente din zona sub-himalayana. Este vorba de Tiger’s Nest, manastirea budista incredibil construita pe un colt de munte (se spune ca prea-cuviosii calugari de acolo au zburat pe spatele unui tigru fermecat… pentru restul dintre noi, trebuie sa o luam la pas pentru a ne catara acolo unde doar tigrii zboara). Traseul inregistreaza o diferenta de nivel de 900 de metri si urcarea este una frumoasa dar destul de grea, insa merita intreg efortul.
La intoarcere va deplasati la capatul vaii pentru a vizita recent restauranta Drukgyel Dzong. Construita de Zhabdrung Ngawang Namgyal in 1646 pentru a comemora o victorie militara asupra invadatorilor tibetani, acest dzong este celebru, fiind mentionat inca din 1914 de National Geographic si gloria sa a fost pastrata chiar si dupa ce a fost in mare parte distrus de un incendiu.
Incheiem ziua cu o vizita la templul Kyichu Lhakhang, care dateaza din secolul 7 si care este emblematic pentru introducerea budhismului in Bhutan.

 • Cazare: Hotel Tashy Namgay Resort 4* sau similar in Paro
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: drumetie la Tiger’s Nest

Dimineata va luati La Revedere de la Bhutan si aveti transfer la aeroport pentru zbor in Kathmandu.

 • Cazare: in sau similar
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun, pranz si cina
 • Experiente: zborul din Paro spre Kathmandu KATHMANDU

Dupa micul dejun vom avea transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways spre Doha cu decolare la ora 02:15 și aterizare la ora 05:05. Scurta escală pana la ora 09:10 cand se pleaca spre Bucuresti, ajung pe aeroportul din Otopeni la ora 13:20.


Servicii incluse

 • Persoana in camera dubla: 5.100 euro
 • Persoana in camera single: 6.045 euro
Cost

Pachetul include

 • Bilete de avion cu Qatar Airways pe ruta Bucuresti – Mumbai, via Doha
 • Bilete de avion cu Qatar Airways pe ruta Kathmandu – Bucuresti, via Doha
 • Bilet de avion pe zborul intern :
 1. Mumbai – Aurangabad
 2. Aurangabad – Goa
 3. Goa – Kolkata
 4. Kolkata – Paro
 5. Paro – Kathmandu
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • 10 nopti de cazare la hoteluri de 4 si 5 stele in India
 • 5 nopti de cazare la hoteluri de 3 sau 4 stele in Bhutan
 • Mese: mic dejun si cina in fiecare zi in India si pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) pe durata calatoriei in Bhutan
 • Toate transferurile si vizitele specificate in itinerariu cu transport privat
 • Servicii de ghizi locali in limba engleza pe durata excursiilor
 • Servicii de ghid roman insotitor
 • Intrarile la obiective turistice mentionate in program si tururile de oras
 • Taxa de viza India
 • Taxa de viza Bhutan
 • TVA

Pachetul nu include

 • Taxa de viza Nepal: 50 USD / persoana
 • Asigurarea medicala optionala, dar recomandata
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale
 • Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali
Detalii servicii

Orar de zbor: Qatar Airways

25.10.2024

Bucuresti

Doha

11:00

15:30

25.10.2024

Doha

Mumbai

20:45

02:40

         

09.11.2024

Kathmandu

Doha

02:15

05:05     

09.11.2024

Doha

Bucuresti

09:10

13:20

 

Bilete de avion
 • 10 nopti de cazare la hoteluri de 4 si 5 stele in India
 • 5 nopti de cazare la hoteluri de 3 sau 4 stele in Bhutan
Cazare
 • Mese: mic dejun si cina in fiecare zi in India si pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) pe durata calatoriei in Bhutan
Mese

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans de 30% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Plata integrala cu cel tarziu 45 de zile inainte de data plecarii.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. 30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 30 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati).
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

 

Informatii companii aeriene

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • In cazul anularii unui zbor operat de o companie aeriana low cost, orice rerutare se va face doar pe zborurile proprii, si nu pe zborurile alor companii.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul.
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
 • Explore Travel nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control Pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum