Sri Lanka Explorer

Următoarea plecare: 01.01.2024
Durata circuit
10 zile
2,425 Euro / persoană
Grup: între 12 și 15 persoane
Locuri disponibile: 10
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

Negombo – Habarana – Sigiriya – Minneriya – Kandy – Nuwara Eliya – Galle – Hikkaduwa


01  – 10 Ianuarie 2024

Porneste intr-o aventura in Oceanul Indian si descopera alaturi de noi Sri Lanka. Supranumita  „Perla Oceanului Indian” sau „Insula Zeilor”, Sri Lanka este o destinatie care dispune de un remarcabil potential cultural-istoric, caruia i se alatura elementele potentialului natural. In interiorul insulei se afla 8 obiective incluse pe lista Patrimoniului mondial UNESCO, iar plajele de nisip fin cu palmieri sunt printre cele mai exotice si salbatice din Oceanul Indian.

In Sri Lanka vei avea parte de un traseu plin de aventura si foarte diversificat. Veti incepe cu Triunghiul de Aur din Sri Lanka unde printre activitati se numara plimbarea cu bicicleta prin vechea capitala Pollonaruwa sau o drumetie la stanca Singiryia. Kandy este oprirea pe care o vom face pentru a descoperi farmecul local, traditiile hinduse si budhiste combinate in capitala culturala a tarii. Dupa putina relaxare printre plantatiile de ceai din Nuwara Eilya. Aventura din Sri Lanka se va incheia cu o vizita a orasului Galle, aflat acum pe lista monumentelor UNESCO. Ultimele zile 

Experiente locale:

 • Tur al orașului Negombo
 • Plimbare prin satul Habarana admirand stilul traditional de viata al localnicilor
 • Drumeție pe stanca Sigiriya
 • Incursiune in religia budhista la Templul Dintelui Sacru din Kandy
 • Pregătește o cină autentică la Maha Owita
 • Vizita unei plantatii de ceai din Nuwara Eliya
 • Descopera orasul Galle si bucura-te de arhitectura unica a locului
 • Incearca sortimentele de curry din Sri Lanka
 • Relaxare la Oceanul Indian. Bucurați-vă de plajele din Hikkaduwa

Experiențe incluse în ofertă

 • Pregătește o cină autentică la Maha Owita
 • Relaxare la Oceanul Indian. Bucurați-vă de plajele din Hikkaduwa
 • Drumeție pe stanca Sigiriya
 • Plimbare prin satul Habarana admirand stilul traditional de viata al localnicilor
 • Vizita unei plantatii de ceai din Nuwara Eliya

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare din Bucuresti la ora 16:50 cu zbor Qatar Airways către Sri Lanka via Doha. Sosire in Doha la 22.30 si scurta escala pana la ora 01:20 cand se pleaca spre Colombo. Se calatoreste pe timpul noptii

Sosire dimineata la ora 08.45 pe aeroportul din Colombo. Dupa formalitatile de intrare in tara ne intalnim cu ghidul local  și vom fi transferați către orașul Negombo.

Începem un scurt tur al orașului Negombo,  un faimos sat pescăresc la nord de Colombo, cu un canal olandez construit pana in laguna Negombo. Canalul în sine este un stup din activitate cu toți pescarii care călătoresc în sus și în jos cu bărcile lor pictate cu blândețe. Pe țărmurile canalului veți găsi multe case și biserici și multe specii de păsări, inclusiv pescăruși și papagali. Se pot organiza excursii cu catamaranul pe mare și excursii cu barca în canal. Din noiembrie până în aprilie, sunt disponibile servicii de scufundări în acest sat pitoresc. Străzile de pe ambele părți ale hotelurilor sunt punctate cu magazine de suveniruri, restaurante, cafenele, baruri, etc.

 • Cazare: Hotel Jetwing Lagoon Negombo 4* sau similar  
 • Nivel cazare: boutique hotel
 • Mese: mese pe avion si cina la hotel
 • Experienta: Tur al orașului Negombo

După micul dejun, plecăm spre satul Habarana si pentru aproximativ 2 -3 ore ne plimbam prin acest sat traditional. Plimbându-ne prin sate tipice din zona uscată vom experimenta stilurile tradiționale de viață din Sri Lanka. Vom gusta nuci de cocos culese direct din compac, vom admira campurile de orez, vom face o plimbare cu un car cu boi folosit de localnici pentru munca campurilor agricole si facem o scurta croaziera pe lacul Hiriwaduna cu o barca de pescari.

După-amiază, vom avea ocazia de a avea o cină autentică la Maha Owita ( Casa Agricultorului din Village Paddy ) lângă Lacul Audangawa. Avem privilegiul de a ne găti propria cină în stilul tradițional al locului folosind metoda antică și o gamă extinsă de ierburi și mirodenii din Sri Lanka. În gătitului vom avea un delicios bufet pentru cină cu preparate traditionale, cu suc de fructe organic, la fel de bine, băutură locală arrack. Odată cu această experiență ne vom bucura și de apusul de soare la Lacul Audangawa și de o vizită la templul satului.  Cazare în Sigirya.

 • Cazare: Sigiriana Resort By Thilanka (3+*) sau similar 
 • Nivel cazare: standard
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experienta: Plimbare prin traditionalul sat Habarana. Pregătește o cină autentică la Maha Owita

Dupa micul dejun, vom urca pe stanca Sigiriya, Fortareata cerului, ridicata in secolul al V-lea de regele Kayappa. Descoperirile arheologice au atestat existent unui plan urban bine dezvoltat, arhitectura, gradini, tehnologie hidraulica si arta. Doamnele ceruluii din Sigiriya, peretele cu oglinzi si scarile leului stau marturie splendorii vremurilor trecute. Sigiriya este declarat patrimoniu mondial UNESCO și este cel mai vizitat sit istoric din Sri Lanka. Regele Kassapa ( 477-495 A.D ) care a schimbat capitala de la Anuradhapura la Sigiriya a făcut o fortăreață pentru a-și înconjura palatul construit pe vârful unei stânci înalte de 500 de metri. Palatul era înconjurat de o groapă exterioară și un perete interior având o grădină a plăcerii, un perete oglindă, fresce de culoare deschisă și închisă, pentru a acoperi peretele vestic și o scară frumoasă prin corpul unui Leu. Grădina de bolovani este formată din peșteri în care budistul Bhikkus a trăit și a meditat.

După-amiază vom merge in safari cu jeepurile, în Parcul Național Minneriya, un parc național din provincia centrală de nord a Sri Lanka. Zona a fost consacrata ca fiind un parc național din 12 august 1997, fiind declarat inițial ca sanctuar pentru animale sălbatice în 1938. Motivul pentru care acesta este considerată zona protejata este bazinul hidrografic al rezervorului Minneriya și dorința de conservare a vieții sălbatice de aici. Rezervorul are o importanță istorică, fiind construit de regele Mahasen în secolul al III-lea d.Hr. Parcul este un teren de hrănire a sezonului uscat pentru populația de elefanți care locuiește în pădurile din Matale, Polonnaruwa și districtele Trincomalee.

Intoarecere la hotel pentru cina si cazare.  

Dupa micul dejun vom pleca spre Kandy. Kandy, ultima fortăreață a regilor sinhalezi a fost cedată în cele din urmă britanicilor în 1815. Kandy este un exemplu a influenței budismului în Sri Lanka de astăzi. Lăcașurile sfintele și mănăstirile templului mențin în viață budistă tradițiile inca prezente.

Vom avea parte de turul orașului. Vom vizita Lacul Kandy care ofera farmec vechii asezari, iar de la partea superioara va puteti bucura de o vedere panoramica asupra orasului. Continuăm cu Templului Dintelui, tempul dintelui sacru este obiectul mandriei si devotamentului fiecarui localnic.

Templul Dintilor datează încă din secolul al IV-lea A.D, când Dintele lui Buddha a fost adus în Sri Lanka ascunsă de in parul unei prințese Orisons. Templul a crescut în reputație și sfințenie în Sri Lanka și în întreaga lume budistă. Este considerată cea mai apreciată posesie din Sri Lanka si a fost declarată patrimoniu mondial UNESCO.

 • Cazare: Hotel Topaz  3 * in Kandy sau similar 
 • Nivel cazare: superior hotel
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experienta: Incursiune in religia budhista la Templul Dintelui Sacru din Kandy

După micul dejun pornim catre Nuwara Eliya cu trenul. Nuwara Eliya, mica Anglie, creata de britanicii proprietari ai plantatiilor de ceai in secolul al XIX-lea, este un oraș situat la o altitudine de 2000m deasupra nivelului mării iar istoria sa incepe cand unii ofițeri britanici au construit un drum peste creasta de la Ramboda Pass fiind astfel înființată o stație pentru soldații convalescenți.

 Terenul de golf cu 18 gauri este considerat unul dintre cele mai pitoresti din intreaga Asie. Cladirile in stil Victorian si lacul Gregory sunt marturii ale dominatiei britanice asupra insulei.

Sosire la hotelul Jetwing St Andrews 4* amenajat intr-o veche casa coloniala in vechiul stil Tudor, inconjurata de plantatii de ceai. Cina si cazare la hotel.

 • Cazare: Hotel Jetwing St Andrews 4* sau similar 
 • Nivel cazare: superior hotel
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experienta: Degustare de ceai in Nuwara Eliya

După micul dejun, vom vizita o plantație de ceai și o fabrică unde acesta este produs.

Aventura contiuna catre Hikkaduwa iar in drumul nostru vom face o oprire la Galle. Galle este un oraș important din Sri Lanka, situat pe vârful de sud-vest al țării, la 119 km de Colombo. Este capitala administrativă a provinciei de sud și  al patrulea oraș ca mărime din Sri Lanka după capitala Colombo, Kandy și Jaffna. Galle a atins apogeul dezvoltării sale în secolul al XVIII-lea, în perioada colonială olandeză și este cel mai bun exemplu de oraș fortificat construit de portughezi în Asia de Sud si Sud Est, arătând interacțiunea dintre stilurile arhitecturale portugheze și tradițiile native. Galle a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO si este unul dintre cele mai frumoase orase din Sri Lanka. Vom face o plimbare pe strazile acestui oras vechi si vom avea timp liber pentru cumparaturi, fotografii, un ceai sau un cocktail de fructe la cafenele din oras.

Ajungem in Hikkaduwa unde vom avea cina si cazare la hotel.

 • Cazare: Hotel Hika Tranz by Cinnamon 4* in Hikkaduwa
 • Nivel cazare: superior
 • Mese: mic dejun si cina
 • Experienta: Descopera orasul Galle si bucura-te de arhitectura unica a locului

Intreaga zi ne relaxam pe plaja sau la piscina. Optional puteti opta pentru masaj sau tratamentele spa de la centrul spa al hotelului sau alte activitati optionale precum o excursie la crescatoria de broaste testoase Kosgoda unde puteti vedea toate cele 5 tipuri de testoase existente pe insula sau eventual o excursie in largul oceanului pentru a admira delfinii si balenele din zona plajei Mirissa.

Seara cina la hotel.

Azi ne luam ramas bun de la Sri Lanka. Mai avem la dispozitie o zi libera pentru plaja si odihna si după cină pornim spre aeroportul din Colombo.

Plecare cu un zbor Qatar Airways la ora 04:25 din Colombo spre Doha. Sosire la ora 07.10 si scurta escala in Doha pana la ora 01:35 AM cand este programat zborul spre Bucuresti.

Plecam din Doha la ora 09:10, aterizare la Bucuresti la ora 13:20.


Servicii incluse

 • 2.425 Euro / Persoana in camera dubla
 • 2.775 Euro / Persoana in camera single

Marime grup

 • Grup minim de 12 persoane
Cost

Pachetul Sri Lanka Explorer include

 • Bilete de avion cu Qatar Airways pe ruta: Bucuresti – Colombo si retur, via Doha
 • Toate taxele de aeroport si taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • 8 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri de 3 si 4 *
 • Mese: mic dejun si cina in fiecare zi
 • Toate transferurile si vizitele incluse in itinerariu cu transport privat
 • Vizitele si excursiile asa cum sunt mentionate in program
 • Taxele de intrare la toate obiectivele trecute in program
 • Servicii de ghid local in limba engleza pe intreaga durata a programului
 • Serviciu de ghid insotitor roman
 • TVA

 

Pachetul nu include

 • Taxa de viza Sri Lanka: 41 EUR / persoana (se obtine electronic inainte de plecare)
 • Asigurarea medicala recomandata
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic
 • Bacsisul pentru ghizii si soferii locali : aprox 50 USD / persoana
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Alte excursii si activitati optionale
Detalii servicii

Orar de zbor: Qatar Airways

01.01.2024 București 16:50 – Doha 22:20 / Doha 01:20 – Colombo 08:45 

10.01.2024 Colombo 04:25  – Doha 07:10 / Doha 09:10 – București 13:20

Bilete de avion
 • 8 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri de 3 si 4 *
Cazare
 • Mese: mic dejun si cina in fiecare zi
Mese
 • Tur al orașului Negombo
 • Plimbare prin satul Habarana admirand stilul traditional de viata al localnicilor
 • Drumeție pe stanca Sigiriya
 • Incursiune in religia budhista la Templul Dintelui Sacru din Kandy
 • Pregătește o cină autentică la Maha Owita
 • Vizita unei plantatii de ceai din Nuwara Eliya
 • Descopera orasul Galle si bucura-te de arhitectura unica a locului
 • Incearca sortimentele de curry din Sri Lanka
 • Relaxare la Oceanul Indian. Bucurați-vă de plajele din Hikkaduwa
Experiente locale

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans de 50% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

 1. 25% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 46 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 45 - 30 de zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.
 • PASAPORTUL ELECTRONIC SAU PASAPORTUL SIMPLU valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar.
 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si ca aveti 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor.
 • 1 fotografie tip pasaport
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati).
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum