7 tendințe în turism în anul 2021

Industria turismului a suferit multe schimbări în anul 2020, de când s-a declanșat pandemia.

După un an în care călătoriile au avut loc, cu precădere, în țară (cu excepții și peste granițe), vedem cum turismul începe să se desfășoare pe noi coordonate.

Odată cu apariția vaccinului și răspândirea sa în întreaga lume, pare că se întrevăd la orizont zorile unor vremuri mai bune.

Turismul își va relua treptat cursul, în strânsă legătură cu evoluția pandemiei, pe măsură ce noile destinații își vor deschide porțile.

Sunt câteva tendințe care s-au conturat pe parcursul anului trecut și care vor continua să influențeze piața turismului și de acum înainte.

 

1. Preferința pentru locații retrase, în mijlocul naturii

Vremea orașelor și a atracțiilor aglomerate a apus pentru o perioadă, locațiile retrase, remote, sunt cele care câștigă teren. 

Spațiile deschise, în mijlocul naturii, cu variante de petrecere a timpului în aer liber sunt primele opțiuni în alegerea unei vacanțe.

 

2. Vacanțe în grupuri restrânse

Vacanțele se vor desfășura pentru o vreme în grupuri restrânse, fie în familie sau grupuri mici de câteva familii sau/ și prieteni,  oameni care împărtășesc preocupări și interese asemănătoare.

 

3. Cazare în locații de dimensiuni mici și medii

Sunt preferate tot mai mult hotelurile și pensiunile de dimensiuni mici și medii, în detrimentul hotelurilor mari. Acolo unde e posibil, unele locații sunt închiriate în întregime de familii sau grupuri de prieteni.

 

4. Măsuri de igienă și distanțare socială

Atenția cresecută pentru măsurile de igienă și respectarea strictă a acestora va rămâne o constantă de acum înainte în societate, la modul general, implicit, și în serviciile de turism.

 

5. Dovada vaccinării

În funcție de regulile pe care le stabilește fiecare țară în parte, este posibil ca viitoarele vacanțe  să depindă de o dovadă a vaccinării.

 

6. Vacanțe last minute

Ținând cont de informațiile care se schimbă la intervale scurte, multe vacanțe se vor rezerva pe ultima sută de metri, foarte aproape de momentul plecării.

 

7. Consultanță de la agenții de turism cu experiență

Pentru excursiile peste graniță în destinații mai îndepărtate vor fi preferate agențiile cu experiență pe piață în operarea anumitor destinații, acestea oferind consultanță și fiind conectate în timp real la noutățile și schimbările din industrie.

 


 

Ținând cont de preferințele pentru vacanțe aproape de natură, pentru perioada următoare Explore Travel propune vacanțe în locuri în care natura sălbatică abundă, în Africa, una dintre destinațiile anului 2021.

Sejururile și circuitele se desfășoară în grupuri restrânse, așa cum agenția a organizat în cei 15 ani de existență.

Continentul african este foarte generos: Tanzania, Zanzibar, Uganda, Kenya, Namibia, Etiopia.

 

 

 

 


0 Comments
Previous Post
Safari Uganda sau cum te împrietenești cu gorilele de munte
Next Post
Cadouri de Craciun