Cireși înfloriți și An Nou Chinezesc cu „Imperator”

Următoarea plecare: 01.02.2024
Durata circuit
13 zile
3,790 Euro / persoană
Grup: între 15 și 17 persoane
Locuri disponibile: 9
Categorie: Discover
Grad de dificultate: Moderat

OKINAWA ȘI HONG KONG


01-13 februarie 2024 (13 zile)

Vă invităm într-un circuit memorabil, în care veți avea ocazia să vă bucurați de două culturi distincte și să vă pierdeți în frumusețea spectaculoasă a cireșilor înfloriți. În prima parte a călătoriei vom zbura spre Naha, cel mai important oraș din Insula Okinawa, unde vă veți înconjura de un peisaj uimitor de cireși înfloriți. În timpul primăverii, acest paradis al florilor roz vă va încânta simțurile. Veți explora grădini pline de culori și veți simți emoția unică de a vedea petalele delicate căzând într-un dans magic.

Veți avea ocazia să vă relaxați pe plaje cu nisip fin și să vă bucurați de priveliștea oceanului. Nu veți rata nici bucuriile gastronomice ale Insulei Okinawa, unde veți savura preparate locale delicioase. Apoi veți merge în strălucitorul oraș Hong Kong, cu o atmosferă vibrantă de sărbătoare. Vă veți plimba pe străzi decorate cu lanterne roșii și veți explora temple antice pline de istorie. Veți fi martori la spectacole de dansuri energizante cu lei și dragoni, care vă vor oferi o privire în tradițiile ancestrale ale Anului Nou Chinezesc. Cu o combinație perfectă între frumusețea naturală a cireșilor înfloriți din Insula Okinawa și tradițiile Anului Nou Chinezesc în Hong Kong, acest circuit vă va oferi o experiență de neuitat. Veți fi captivați de farmecul cultural și de peisajele încântătoare, creându-vă amintiri prețioase de neuitat.

Experiențe incluse în ofertă

 • Descopera Okinawa, cel mai sudic arhipelag al Japoniei
 • Fa o plimbare prin Castelul Nakijin, primul loc din Japonia în care înfloresc cireșii
 • Experimenteaza amestecul vibrant din Hong Kong: zgârie nori, străzi aglomerate și peisaje spectaculoase
 • Plimbare cu sampan-ul, barcă tradițională de lemn, vâslită de un pescar experimentat
 • Sarbatoreste prima zi a Anului Nou Chinezesc în Hong Kong!

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Întâlnire la ora 18:30 în Aeroportul ‘Henri Coandă’ cu reprezentatul agenției și plecare spre Istanbul cu zborul TK1046 (21:20 – 23:40).

Escală în Istanbul și continuare spre Hong Kong cu zborul TK 70 (02:00 -17:00).

Sosim în Hong Kong la ora 17:00, transfer la hotel cu autocarul, check-in și timp de odihnă.

 • Cazare la hotel de 4* (The City View sau similar).
 • Transport: transfer privat cu autocarul.

Dimineața devreme, transfer la aeroport pentru zborul către Naha. Bine ați venit în Okinawa, cel mai sudic arhipelag al Japoniei, cu o climă subtropicală, unde temperatura nu coboară sub 15 grade, iar marea este albastră și bogată în recife de corali și viață marină. Vom merge într-un tur pe insula principală (Honto) și vom vizita: Castelul Nago, cu o arhitectură impresionantă, început în secolul al 14-lea, în perioada Ryukyu. În timpul cireșilor înfloriți dealurile din împrejurimi sunt îmbrăcate în nuanțe delicate de roz, iar priveliștea panoramică de pe terenurile castelului sunt impresionante. Ne întoarcem apoi la hotel și putem merge la Plaja Yukki, la doi pași de hotel. În februarie vremea poate fi încă destul de rece, între 15-21° C, dar aveți oportunitatea să admirați peisajele sălbatice și nisipul fin într-o atmosferă liniștită și relaxantă.

 • Cazare în Naha la hotel de 3* ( Twin Hotel Yanbaru Naha sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: privat cu autocar

Dimineața mergem să descoperim câteva dintre cele mai frumoase obiective ale insulei: Castelul Nakijin UNESCO WH, fortăreață istorică situată în partea de nord a Insulei Okinawa, renumită și pentru că acesta este primul loc din Japonia în care înfloresc cireșii. Muntele Yae, cu o înălțime de aproximativ 453 m, unde vom vedea livezi de portocale Tankan, specifice zonei.

După-amiază timp liber la dispoziție.

Seara vom merge la un restaurant local, Izakaya, unde vom savura o cină delicioasă și vom asculta muzică live din Okinawa.

 • Cazare în Naha la hotel de 5* ( Hotel Hewitt Resort Naha sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel, cină la restaurant local.
 • Transport: privat cu autocarul.

Vom merge în Naha și vom vizita: Okinawa World, un parc tematic despre cultura din Okinawa. Vizităm Peștera Gyokusendo, copie a unui sat tradițional Ryukyu, cu ateliere ce prezintă meșteșugurile tradiționale din Okinawa și Parcul Habu, cu expoziția de șerpi locali; Acvariul Kariyushi, cel mai nou acvariu din Okinawa, deschis în 2020, un spațiu interactiv de cunoaștere a faunei și florei locale; Strada Kokusai Dori, inima orașului Naha, cu magazine, restaurante, cluburi - nu vă veți plictisi cu siguranță!

 • Cazare în Naha la hotel de 5* ( Hotel Hewitt Resort Naha sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: privat cu autocar.

Transfer la aeroport pentru zborul către Hong Kong. Sosire în Hong Kong, metropolă fascinantă, unde se întâlnesc cultura asiatică și influențele occidentale, un amestec vibrant de zgârie nori impunători, străzi aglomerate și peisaje spectaculoase.

Transfer la hotel și timp liber la dispoziție pentru a explora orașul pe cont propriu.

 • Cazare la hotel de 4* (The City View sau similar).
 •  Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: privat cu autocarul.

Tur al Insulei Hong Kong: Urcăm cu funicularul la Victoria Peak, Vârful Victoria, atracție emblematic, cu o priveliște spectaculoasă asupra orașului, portului Victoria și a insulelor din jur. În sudul insulei vom vedea Repulse Bay, plajă populară și fermecătoare, cu nisip fin și ape limpezi, o oază de relaxare. Ajungem apoi într-un univers liniștit și tradițional, în satul pescăresc Aberdeen. Chiar dacă a cunoscut o dezvoltare modernă, satul păstrează farmecul și autenticitatea sa, oferind o privire într-un stil de viață tradițional ce a rezistat timpului. În continuare vom face o plimbare cu sampan-ul, barcă tradițională de lemn, vâslită de un pescar experimentat, ce ne va purta într-o călătorie pe apă.

Întoarcere la hotel și după amiază liberă în zona Portului Victoria.

 • Cazare la hotel de 4* (The City View sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: privat cu autocarul

Mergem astăzi într-o excursie de o zi la Macao (inclusă), o incursiune într-un teritoriu special al Chinei, cunoscut pentru combinația sa unică de cultură chineză și influențe portugheze. Aflat la aproximativ o oră de călătorie cu feribotul de Hong Kong, Macao este celebru pentru cazinourile sale strălucitoare, arhitectura impresionantă și istoria sa bogată. Vizităm centrul istoric al orașului, desemnat ca parte a patrimoniului cultural UNESCO: Ruinele Catedralei Iezuite St. Paul, o privire în trecutul bogat și în patrimoniul cultural al Macao; Senado Square, cu clădiri coloniale portugheze, frumos colorate; Turnul Macao, care oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului și a zonei adiacente (urcarea pe platformă se achită separat); Podul Taipa, oferă o vedere panoramică uimitoare asupra peisajului din Macao și este o parte iconică a infrastructurii din regiune; Cotai Strip, cu numeroase cazinouri și hoteluri internaționale ce își au sediile aici, creând o atmosferă vibrantă și luxoasă: Hotelul Parisian cu o fațadă care imită celebrul Turn Eiffel și o arhitectură deosebită, Hotelul Londoner renumit pentru atmosfera sa britanică și designul său inspirat de Londra, Venetian Macao, un complex hotelier și cazinou de cinci stele, cu o replică uimitoare a Canalului Venețian, unde se pot face plimbări cu gondola, cumpărături din magazinele de lux și vă puteți încerca norocul la cazinou. Rua de Felicidade, stradă istorică în trecut o zonă de divertisment și recreere în Macao, îndeosebi în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Aici se găseau numeroase case de toleranță, teatre, restaurante și magazine, făcând din această stradă un punct de atracție pentru localnici și turiști deopotrivă. În prezent, Rua de Felicidade a păstrat o parte din farmecul său istoric, cu clădiri tradiționale, fațade colorate și elemente arhitecturale care amintesc de trecutul său animat. • Întoarcere în Hong Kong și transfer la hotel.

 • Cazare la hotel de 4* (The City View sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: privat cu autocarul și ferry.

După micul dejun ne plimbăm prin Kowloon, unde este situat hotelul nostru, într-unul dintre cele mai animate și diverse districte ale Hong Kong-ului. Situat pe partea opusă a portului Victoria, Kowloon oferă o combinație fascinantă de cultură, istorie, agitație urbană și peisaje spectaculoase. Indiferent dacă sunteți interesați de shopping, artă, istorie sau gastronomie, Kowloon are ceva de oferit pentru fiecare vizitator. Vizităm Piața de Jad, unde se vând suveniruri, amintiri, talismane și bijuterii confecționate din jad, o piatră considerată a avea calități mistice de către multe persoane din Hong Kong.

 • Cazare la hotel de 4* (The City View sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: public.

• Prima zi a Anului Nou Chinezesc în Hong Kong este o sărbătoare vibrantă și plină de culoare, marcând începutul noului an după calendarul lunar chinezesc. Aceasta este o zi plină de tradiții, parade, dansuri și activități festive. Unul dintre evenimentele cheie ale primei zile a Anului Nou Chinezesc în Hong Kong, este parada spectaculoasă a dragonilor și a leilor. Participanții poartă costume colorate și imense capete de dragon sau leu, dansând și sărind pe ritmul tobelor și al muzicii tradiționale. Parada străbate străzile principale ale orașului, adunând mulțimi entuziaste și aducând noroc și bucurie pentru noul an. Seara, cerul este iluminat de focuri de artificii spectaculoase, care marchează finalul primei zile a Anului Nou Chinezesc, într-o explozie de culori și lumină.

 • Cazare la hotel de 4* (The City View sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel, cină la un restaurant local.
 • Transport: public.

A doua zi a Anului Nou Chinezesc ne întâmpină cu o excursie în Insula Lantau, o escapadă relaxantă și captivantă în afara aglomerației orașului Hong Kong. Această insulă mare, situată în partea de vest a teritoriului, oferă peisaje spectaculoase, temple istorice și experiențe culturale unice. Vom parcurge cu telegondola Ngong Ping 360 o distanță de 5,7 km, de la Tung Chung până la Ngong Ping Village, la o altitudine de aproximativ 400 m. Vom vizita Mănăstirea Po Lin, renumită pentru Marea Statuie a lui Buddha, turnată în bronz, cu o înălțime de 34 m. De asemenea puteți explora magazinele și restaurantele tradiționale din zona comercială. La finalul vizitei, după coborârea cu telegondola, vom face o scurtă vizită la magazinele de outlet Citygate.

 • Cazare la hotel de 4* (The City View sau similar).
 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: privat cu autocarul.

În ultima zi în Hong Kong. Eliberăm camerele de la hotel la ora 12:00, lăsăm bagajele la hotel și vom avea timp liber până la ora 20:00 când vom pleca la aeroport.

Până la ora transferului la aeroport, vă propunem o excursie opțională pe parcursul căruia veți vizita: Templul Wong Tai Sin, un important sanctuar religios dedicat zeului chinez al medicinii și al norocului, ce atrage mulți credincioși și vizitatori pentru rugăciuni și ceremonii tradiționale. Mănăstirea Chi-Lin Nunnery, un complex budist cunoscut pentru arhitectura sa frumoasă și grădinile zen. Lung Cheung Lookout Point, punct de observare ce oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului Hong Kong și a zonei înconjurătoare; Piața de Jad unde se vând și expun bijuterii, obiecte decorative și alte produse realizate din acest material prețios. Jadul este considerat deosebit de valoros și apreciat în cultura chineză, fiind asociat cu norocul, frumusețea și longevitatea.

Transfer la aeroport pentru zborul spre Istanbul TK 71 (23:30 - 06:25). 

 • Mese: mic dejun la hotel.
 • Transport: transfer privat la aeroport.

Scurtă escală la Istanbul și continuare spre București cu zborul TK 1043 (08:30 - 08:50).


Servicii incluse

 • 3.790 EUR - adult in camera dubla 
 • 4.740 EUR- adult in camera single
Cost

PROGRAMUL INCLUDE:

 • ✓ Însoțitor român vorbitor de limbă engleză;
 • ✓ Transport intercontinental cu avionul pe ruta București – Hong Kong și retur, via Istanbul;
 • ✓ Transport cu avionul pe ruta Hong Kong – Naha (Okinawa) și retur;
 • ✓ Taxele de aeroport;
 • ✓ Intrările la obiectivele menționate în program;
 • ✓ 7 nopți cazare la hotel de 4*, cu mic dejun, în Hong Kong;
 • ✓ 3 nopți cazare la hotel de 3* și 5*, cu mic dejun, în Naha, Okinawa;
 • ✓ 1 cină conform program în ziua 4;
 • ✓ Autocar pentru transferuri aeroport – hotel și în toate zilele în afara de zilele (9,10).

 

PROGRAMUL NU INCLUDE:

 • Alte mese decât cele menționate în program;
 • Transportul cu alte mijloace decât cele menționate mai sus ca fiind incluse;
 • Băuturile alcoolice și nealcoolice;
 • Cheltuieli de natură personală;
 • Bacșișuri pentru însoțitor, ghizi locali, șoferi, restaurant, etc. (50 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup);
 • Taxe de depozitare bagaje;
 • Excursii opționale;
 • Asigurare storno și asigurare medicală (recomandate);
Detalii servicii

01.02.2024 BUCUREȘTI – ISTANBUL : 21:20 – 23:40

02.02.2024 ISTANBUL – HONG KONG : 02:00 -17:00

12.02.2024 HONG KONG – ISTANBUL : 23:30 - 06:25

13.02.2024 ISTANBUL – BUCURESTI : 08:30 - 08:50

Bilete de avion
 • 7 nopți cazare la hotel de 4*, cu mic dejun, în Hong Kong;
 • 3 nopți cazare la hotel de 3* și 5*, cu mic dejun, în Naha, Okinawa;
Cazare
 • Sarbatoreste prima zi a Anului Nou Chinezesc în Hong Kong!
 • Plimbare cu sampan-ul, barcă tradițională de lemn, vâslită de un pescar experimentat
 • Experimenteaza fascinantul Hong Kong, locul unde se întâlnesc cultura asiatică și influențele occidentale, un amestec vibrant de zgârie nori impunători, străzi aglomerate și peisaje spectaculoase
 • Fa o plimbare prin Castelul Nakijin, primul loc din Japonia în care înfloresc cireșii
 • Descopera Okinawa, cel mai sudic arhipelag al Japoniei
Experiente locale

 • Pentru rezervare fermă, se va plăti o primă tranșă de 30% din contravaloarea programului, iar diferența se va achita cu minim 30 de zile înainte de data plecării.
 • Pentru plecările în mai puțin de 30 de zile de la rezervare, se va achita integral.

În cazul în care turistul renunță la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta următoarele penalități calculate din valoarea totală a excursiei:

 • nu există penalizări din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai mult de 60 de zile până la plecare,
 • penalizare 10% din prețul excursiei dacă anularea se face între 60-46 de zile până la plecare,
 • penalizare 30% din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai puțin de 45-31 de zile până la plecare,
 • penalizare 100% din prețul excursiei dacă anularea se face cu mai puțin de 30 de zile până la plecare sau
 • pentru neprezentare la plecare (no-show).
 • Pentru călătoria în Japonia aveți nevoie de pașaport valabil cel puțin 6 luni în momentul plecării; pentru deținătorii de pașapoarte provizorii este necesară obținerea de viză turistică.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a pasagerului se rezolva direct la receptia hotelului (in functie de disponibilitati).
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport anuntata de reprezentantul agentiei Explore Travel si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum